OrTea?

Wat een heerlijk begin van de dag, de zon schijnt en het belooft een dag te worden met veel wisselende werkzaamheden bij de krant.

Van de firma OrTea? heb ik een aantal zakjes gekregen om deze eens te gaan drinken en mijn ervaringen te delen.  Mijn ervaringen vanuit het verleden zijn heel goed maar helaas is deze thee in Noord Nederland niet overal zomaar te koop.  Ik begin op deze dag met “The secret Life of Chai”. Het zakje alleen al is een kadootje en de inhoud is een mooi linnenzakje met voldoende thee voor 2 grote bekers thee. De collega naast me vraagt na een minuut of twee wat ik eet of drink, want ze krijgt een vreemd maar wel lekker geurtje binnen. De geur is dus prima maar wat vele malen belangrijker is, de smaak van deze thee is geweldig en ik heb na elke slok nog lang een chai smaak op mijn tong. Wanneer ik een cijfer zou moeten geven, dan krijgt de eerste een dikke vette 10!

De volgende die ik neem is de CuBaMint, nu ben ik niet zo’n liefhebber van Mint dus we laten ons verrassen. Wederom is er een sterke geur en de mint ruik je duidelijk. Nadat ik het buideltje verwijder (wat ondertussen zelfs blauwe en oranje blaadjes bevat krijg ik een overduidelijk beker thee met mint. De kleur is enigszins oranje en in eerste instantie drink ik hem warm. Helaas niet mijn smaak, ook de nasmaak is overduidelijk aanwezig. Ik laat hem koud worden.

Het wordt weer tijd voor eentje waarvan de naam me ontzettend aanspreekt, Yin Yang, een Premium Coffee Flavoured Black Tea. Wederom een thee die heerlijk geurt en het belangrijkste, een heerlijke thee. Dit is echt weer een dikke aanrader, zowel heet als iets afgekoeld lekker om te drinken. Smaak blijft je tong lang strelen en van 1 zakje kun je met gemak 2 heerlijke bekers thee halen. Let wel op dat je hem even goed laat trekken, ik ben voor de volle 5 minuten gegaan zoals op het label staat vermeld.

Dan is het tijd voor de nieuwste aanwinst van OrTea? , de African Affairs, een Premium Rooibos Infusion. Ik heb het zakje 5 minuten laten trekken en zie dan een mooie bruine rooibosthee. Geur is ook duidelijk aanwezig. De smaak ik uitstekend, lekker zacht en goede nasmaak. Naast het reviewen van thee ben ik natuurlijk ook verzamelaar van theezakjes en bij het zien van dit zakje ben je automatisch al verliefd op deze thee. Een van de mooiste zakjes uit mijn verzameling. 2 koppen thee uit 1 zakje is ook nu weer mogelijk.

Als laatste gaan we op de gezonde toer met een Detox wat voor mij bepaald geen straf is, sinds ongeveer 1 jaar neem ik regelmatig een beker Detox. De kruiden in de ze thee hebben een gezonde werking en mijn lichaam en geest zullen zich schoonspoelen of zoals men zo mooi zegt, mijn lichaam zal ontgiften. Van de meeste kruidentheetjes ben ik geen liefhebber maar een Detox thee kan wel op mijn waardering rekenen. Vooral de zachte smaak die je proeft bevalt mij heel goed.

Mijn algehele conclusie omtrent OrTea? is heel positief. Menigeen zal het een te dure thee vinden en de prijs is ook best fors te noemen maar voor liefhebbers van een goed glas of beker thee zal de prijs niet zo heel vreemd in de oren klinken. De betere thee is nu eenmaal niet goedkoop en iemand die een zakje niet 3x heen en weer slingert in het glas en zich goed aan de zetinstructies houdt, die zal beamen dat dit een heerlijke thee is en zijn geld meer dan waard.

Ik bedank de firma OrTea? voor hun medewerking en kijk nu al weer uit naar hun nieuwe melanges.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 15 =