Poppenkast

Ja hoor het is weer poppenkast tijd, de voor velen welbegeerde lintjes zijn weer uitgedeeld. Als tegenstander van dit gedoe, wordt het alleen maar erger. Krijgt me dit jaar Humberto Tan een lintje, niet voor zijn overdreven gelach op tv maar voor allerlei vrijwillige dingen die hij in het leven zou doen. Waar zijn Miep en Achmed, die naast een fulltime baan extra baantjes aannemen om zo een redelijk leefbaar bestaan kunnen opbouwen? Daar heb ik 100x meer waardering voor dan iemand die al heel goed zal verdienen, waarschijnlijk een tuinman bezit en voldoende tijd heeft om zich ergens voor in te zetten. Nee waardeloos.

Dan hier in mijn eigen dorp, hier krijgt er iemand een lintje voor het vele vrijwilligerswerk wat deze man doet, voor een voetbalclub elders in de provincie en voor de Zonnebloem. Totaal onbekende man voor mij, ondanks dat je in een klein dorp als de mijne heel veel mensen toch wel kent. En weer mis ik Miep en Achmed, zij hebben geen tijd voor actief te zijn bij een voetbalclub oid. Nee zij werken wel 60 uur per week en gaan dan ook nog eens langs hun ouders en doen daar de klusjes die noodzakelijk zijn. Krijgen 100% waardering van hun ouders, maar helaas ziet niemand dit en krijgen zij nooit en te nimmer een lintje.

Afschaffen die handel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + 20 =