Verliefd

Nee niet schrikken, aan dit onzinnig gedoe doe ik niet meer mee. Komt alleen maar ellende van. Maar midden jaren zeventig was ik toch helemaal onderste boven van iemand. Niet zo maar iemand, geen boeren jochie uit Oost-Groningen, nee hoor ik pakte het gelijk groots aan. Ik was helemaal in de ban van Jimmy Page, de solo gitarist van de Led Zeppelin. Man o man, wat was dat toch een lekker ding. Vraag me na al die jaren trouwens wel af of hij ook aardig is. Helaas heb ik hem en Led Zeppelin nooit live mogen aanschouwen.

April 2019, vele jaren later, verliefdheden op een artiest is al jaren niet meer mijn ding. Wat ik nog wel steeds heb, ik kan zo ontzettend genieten van bepaalde muziek, het Americana gebeuren staat heel hoog op mijn lijstje. Zowel internationaal, nationaal of regionaal. Er zijn bepaalde artiesten die dit zo ontzettend goed ten gehore kunnen brengen. Doen ze dat ook nog met een fantastische stem en band, dan ben ik verkocht.

De afgelopen weken mocht ik dus meerdere malen genieten van voor mij verre weg de beste stem van Nederland, Jan Dulles. Was het de clubtour die ik in Simplon Groningen mocht bijwonen, wat een te gekke avond was en enkele weken later was ik in Assen bij de Heroes Tour van de 3Js. Wat heb ik genoten, mijn hele jeugd kwam voorbij, de Stones, Bruce Springsteen, the Eagles, Pearl Jam, Prince en nog veel meer. Wat een toffe avond wat betreft de muziek. Locatie was ook super, alleen jammer dat het publiek wel heel erg suf was. Ze zullen ongetwijfeld hebben genoten, maar beweging heb ik niet gezien. Verschil tussen Drenten en Groningers? Groningers swingen meer en gaan gewoon uit hun dak.

Maar het allermooiste van de avond en daar kon niets tegenop. Stairway to Heaven. Jan, Jan en Jaap, bedankt dat jullie Jimmy even terug brachten naar mij.

Muziek en foto, eigen opnames.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − zeven =