Voorjaar!

Ging mijn vorige blog nog over ijzel, sneeuw en de barre winter van 1979, vandaag heb ik weer een prachtige dag gehad waarbij het wel voorjaar lijkt. De bloemist in het dorp had afgelopen week al een goeie aan me, lekker veel potjes met narcissen gekocht zodat ik weer een aantal bakken kon vullen. Even de grens over naar Duitsland en bij de OBI nog allerlei kleurtjes primula en het voorjaar kon de afgelopen week wat mij betreft beginnen en dat deed het dus ook. Helaas was ik de eerste mooie dagen wel aan het werk en kan dan alleen in mijn pauze even genieten van de zonnestralen.

Maar gisteren kon ik de schade ruimschoots inhalen, samen met tuinvriendin Ina, vaste volgers hier kennen haar van de Aurikeltjes, zijn we naar het Schneeglöckchenmarkt am Kloster Ihlow geweest. Nou ben ik natuurlijk van de fuchsia’s en zit niet zo in de sneeuwklokjes business maar dat er meer als 1 soort was, dat wist is natuurlijk weer wel. Maar ga me niet vragen wat dan het verschil allemaal zou zijn. Maar sinds gisteren weet ik dus heel veel meer van dit fragiele plantje. Enkel, dubbel, drie dubbel, groen hartje, geel puntje, groen puntje, grote kelk, mini kelk. Heel veel verschillende soorten zijn aan mij voorbij gegaan. En wat onzettend mooi.

Door het mooie weer natuurlijk ontzettend druk, op de markt maar ook bij de restanten van het oude klooster van Ihlow. Dit was gewoon een kadootje om op 16 februari zo rond te lopen en te genieten van bloemen, bos en zon. Uiteraard kon ik een aantal dingen niet weerstaan, geen sneeuwklokjes, daarvan krijg ik straks een polletje van Ina, nee ik ben gegaan voor een heel donkere Helleborus en voor de Galanthus Polar Bear, misschien enigzins lijkend op een sneeuwklokje omdat het klein en wit is, maar wanneer je het bolletje met zijn steel ziet, meer lijkend op een tulp met boven aan een windmolentje. Zo lief.

Voor wie de komende weken in het noorden van het land is, een schitterende aanrader, Tuinfleur in Oostwold. Klik hier voor info.

One thought on “Voorjaar!”

  1. Je hebt het weer mooi verwoord en de foto’s spreken voor zich. Goed gezelschap, prachtig weer, mooie omgeving, bijzondere planten en Ost Friesentee en torte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 1 =