20. Waarschuwings nieuws

Vandaag eens totaal ander nieuws, misschien meer een waarschuwing aan iedereen die wel een foto’s plaatst op Facebook, een weblog, website, Instagram of waar ook. Er is niets aan de hand wanneer het je eigen foto’s betreft maar zodra je foto’s van anderen gaat gebruiken of plukt vanaf internet en deze op je eigen site of Social Media zet, dan kan dit heel vervelende gevolgen krijgen.

Bijna alles wat ik hier plaats, komt uit eigen bezit, is van vrienden of zijn stock foto’s. Maar zodra ik hier iets zou plaatsen wat ik van internet heb gehaald, dan zijn de boetes die men kan krijgen niet mals om het maar even duidelijk te zeggen. € 400,- voor een klein fotootje op een website, zonder commercieel belang is heel normaal. Plaats je het ook nog eens zo dat je er geld aan kunt verdienen dan zijn bedragen met een extra 0 ook niet vreemd.

Her en der zie ik Facebook vrienden regelmatig dus foto’s plaatsen die simpelweg van internet komen en hoop voor hun dat het goed gaat, maar zelfs jaren na het plaatsen van 1 simpel fotootje geplukt van internet, deze nog op je Facebook, Instagram of Website te vinden. Dus wees gewaarschuwd.

Het zakje van vandaag is er een oudje van het merk Whittington en zit in mijn verzameling, vanaf morgen komen de nieuwste beauties uit mijn verzameling langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − vier =