15. Het leukste van de krant

Blijkbaar durft niet iedereen hier openlijk te reageren want er komt reacties binnen via mail, is voor velen toch een veiliger gevoel want niet iedereen durft voor zijn mening uit te komen. Het valt me dus op dat zeer veel amper weten wat er in de wereld gaande is, die me soms vragen waar een van mijn adventblogs op gebaseerd is. Ik kan er dus in de verste verte niet bij dat je geen krant leest. Nou werk ik natuurlijk voor de krant en is mijn kijk op de krant enigzins anders dan de gemiddelde Nederlander maar om gewoon het nieuws, opinies, achtergrondverhalen en nog veel meer niet te lezen. Ik zou het niet kunnen. Het allermooiste moment van bv de zaterdag, broodjes halen, thee zetten en dan genieten van de rust en heerlijk de krant door spitten.

Maar waar begin ik dan in de krant, nee niet op pagina 1, ik ben mijn krant op pagina 2. De column van mijn collega Herman Sandman, oost-groninger in hart en nieren en elke dag zo uit het leven gegrepen verhalen. Dat is mijn begin van de dag. Ook op zaterdag, maar dan stop ik vaak ook even met de krant, dan log ik in op de site van NRC en moet ik even de column van Youp van ‘t Hek lezen. 

Is de ene meestal op het noorden gericht, de ander stelt vele wereld nieuws aan de kaak. Lang leve  de columns. En wie wil lezen, log even in op de site dvhn.nl,  dan kun je een aantal Plus artikelen lezen.

Het zakje van vandaag is er een van Theodor Maass, Karibischer Weinachtstraum, met zetvoorbeeld op de voorkant en sinds vandaag in mijn verzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + achttien =