6. Men neme één koe, één olifant en één vogel

Eens even achter je oren krabben om te beseffen dat je wel weer fantastisch nieuws in de krant leest. Hoe ver willen we gaan in dit ienie mienie landje met het betuttelen van de inwoners. Want wat ik nu toch las. Er zijn weer een stel malloten, want anders kan ik ze niet noemen, die het gebruik van spreekwoorden met de naam van een dier wil verbieden. Mijn eerste reactie was, ga op het dak zitten met dit belachelijk idee, maar oooo, dat kan natuurlijk niet want dan komen alle dakdekkers in opstand.

Dus mag ik nooit meer “over koetjes en kalfjes praten”, “een olifant dendert niet meer door de porseleinkast”en mag ik niet meer blij zijn met “één vogell in de hand dan tien in de lucht”.

Man och man, hier kan ik wel “krokodillen tranen” om janken en zullen we “de kat uit de boom kijken” of dit weer een voor -en tegenstanders zal opleveren.

Het zakje van vandaag is er een van Fyto 2018 en ook uit mijn eigen verzameling.

 

One thought on “6. Men neme één koe, één olifant en één vogel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + zeven =