Yourdailyteacup onder de loep


Soms krijg je een verzoek voor een review van een theemerk waarbij je eerst 2x moet nadenken of je dit wilt doen. Stel dat ik het helemaal niets vindt, dat ik deze thee vergelijk met bruin slootwater, moet ik dan eerlijk zijn en een vriendin verliezen of moet ik de waarheid omzeilen en mijn volgers attenderen op een heerlijke thee ondanks dat ik al weet dat ze het niet lekker gaan vinden? Tsja, dan leg je de thee maar even opzij en stelt de review wat uit maar op een gegeven moment kun je niet meer uitstellen en wordt het gewoon tijd om dit aan te pakken.

We beginnen dus safe met Lemon & Lime natural, een zwarte thee voorzien  van een verfrissend duo van limoen en citroen. Op de verpakking staat ook duidelijke dat er geen gebruik is gemaakt van chemische of synthetische bestrijdingsmiddelen. Dit spreekt me wel aan en verwacht dus ook een lekkere thee. 1 theelepel thee, kokend water en dan 3 a 4 minuten laten trekken. Zo dat is niet verkeerd, heerlijke thee met een lichte nasmaak van de zwarte thee. Mijn advies, niet langer laten trekken dan de voorgestelde tijd en je bij een normaal theeglas ook houden aan 1 theelepel. Dit om te voorkomen dat je een te sterke thee krijgt. Aangezien ik genoeg had voor meerdere koppen thee, heb ik later nog 1 pot vol gezet. 5 Theelepels op ongeveer 1 liter water, even laten trekken, dan op een theelichtje zetten (of onder de muts), heerlijk! Mijn inziens meer geschikt voor een lekkere pot thee dan voor het zetten van 1 kop vol.  Dikke voldoende!

Daarna volgt er eentje die ik zelf nooit zou kopen aangezien mijn ervaringen uit het verleden niet al te best waren, we nemen dus de Girl from Ipanema, een mate met zwarte bessenblad, rozenbottel schillen, perpermuntblad, vlierbes, limoenschillen en passievruchtstukjes. Allemaal lekkere ingrediënten maar de mate staat me dus tegen. We laten de thee 5 minuten trekken, niet al te lang want op de verpakking staat 4 tot 7 minuten, ik ga dan aan de voorzichtige kant zitten. Wat zal dit gaan worden? Helaas zoals verwacht een bittere thee en gewoon niet mijn ding, je moet hier van houden. Wat wel opvallend is, ik zie duidelijk de verschillende blaadjes in de thee zitten evenals stukjes fruit. Beslist geen poedervormige thee die we helaas in theezakjes zien zitten.

De laatste in het rijtje is de Honeybee Natural, de thee die geen thee is, de ene keer prima alternatief wanneer je even geen zin hebt in standaard thee, de andere keer zitten er zoveel bijproducten in dat het eerder een kruidenthee lijkt. Zondagavond na een heerlijke maaltijd en dan afsluiten met een lekker kop thee. Aangezien er op zondag tijd is om uitgebreid te koken, probeer ik dit ook zo vaak mogelijk te doen en dan in stijl afsluiten is heerlijk.
Dit keer dus met een rooibos en kan er maar één ding over zeggen, dit is gewoon een fantastische thee. De smaak is pure rooibos met een zoete nasmaak van de honing. Hele dikke aanrader, juist voor deze winterperiode.

Dan komt de eind conclusie van dit voor velen onbekende theemerk. Wil eerlijk en objectief zijn. Het is thee zoals thee bedoeld is, puur en zonder allerlei chemische toevoegen zoals in vele goedkope theezakjes. En dan maak ik nog een klein beetje reclame voor dit merk, wil je het nu ook eens proberen maar weet je niet exact welke smaak het beste bij jou past, tot 1 december as kun je nog een Adventkalender bestellen voor slecht € 20,95, je krijgt dan 24 smaakjes thee en kan alles rustig proberen en zo de lekkerste bepalen en bestellen.

Voor meer informatie:  www.yourdailyteacup.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − een =