Via Bløf naar……

Dan is het woensdagavond, na 3 dagen werken en ook nog eens een vergadering van de HKM op dinsdagavond die tot na 12.00 uur doorging, is het nu weer tijd voor muziek. Na jaren van twijfel ga ik voor het eerst naar Bløf.  Al jaren zing ik hun nummers mee, het nummer “Zo stil” is een van de mooiste Nederlandstalige nummers die er is, maar daar staat ook tegenover dat ik zanger Pascal Jacobs vaak vindt schreeuwen. Van alle kanten krijg ik dan te horen dat ik er eens heen moet gaan om hun live te horen spelen.  Ik zou versteld staan van hun live optredens. Dus ergens in de zomer las ik dat ze een van de Groningse podia zouden bezoeken. Nou kom ik op veel locaties maar een van de mooiste zalen van Nederland met super goeie akoestiek is de Oosterpoort. Misschien aan de buitenkant een grote blokkendoos maar het gaat om de binnenkant en dat is prima. Helaas denkt politiek Groningen er anders over en moet het worden gesloopt om plaatst te maken voor een nieuw muziekcentrum anno 2025 of zo. Het zal allemaal wel belangrijk zijn.

Maar ik ga dus naar Bløf, vol verwachting wat ik er van zal vinden.  En ja, het is rete goed, wat een power in de band en gelijk redelijk aan het begin het mooiste nummer.  Prima show, heb ook heerlijk genoten, meezingen bij de meeste nummers en toch….. Pascal schreeuwt mij net even te veel. Hij heeft best een mooie stem, maar komt het omdat hij boven de band uit wil of is dit zijn manier van zingen?

Maakt me ook niet zoveel uit, ik heb een super leuke avond gehad met Alie en Hendrik, Oosterpoort tot binnenkort, de volgende is in aantocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + zes =