Op stap met mijn zoon

Ja jullie lezen het goed, ik ben op stap geweest met mijn zoon. Bijzonder? Ja eigenlijk wel, veel verder dan een keertje met z’n tweetjes ergens gaan eten komen we meestal niet, maar zaterdagavond zijn we eens iets totaal anders gaan doen en voor mi een  redelijk uniek gebeuren. Ik ging namelijk met mijn zoon naar de de film.  Dan moet het wel een film zijn die mij heel erg aanspreekt want 2 uur stilzitten in een bioscoop is voor mij bijna onmogelijk zonder in slaap te sukkelen. Maar voor de film Bohemian Rhapsody ga ik het maar weer eens richting een bios en nu maar hopen dat er veel muziek in de film zit zodat ik me niet ga ergeren aan popcorn vreters.

Dus op naar Hoogezand, de bioscoop blijkt weer een nieuwe naam te hebben, geen idee hoelang dat dit al zo is maar voor mij is het dus nieuw. Aangezien de kaarten al via internet zijn besteld kunnen we zo doorlopen, nemen we nog even drinken mee en nestelen ons op heerlijke stoelen (je zou er prima in kunnen slapen) en verwachtingsvol onderga ik eerst een 10 minuten aan reclame. Ja men heeft nu de zaal wel helemaal vol maar men wil het publiek graag vaker zien en schotelt ons dus een scala aan films voor die we de komende weken allemaal kunnen zien.

Maar ineens is er de hoofdfilm, een jonge Freddy lacht zijn rare tanden bloot en ga ik helemaal op in de film. Een icoon uit de popgeschiedenis komt weer tot leven. De strijd om het maken van een eerste plaatje, de strijd tegen zijn ouders, die dit helemaal niet zien zitten en hem liever in een 9 tot 5 baan zien zitten. Maar eindelijk komt er dan iemand die hem Killer Queen laat opnemen en wat een regelrechte hit gaat worden. Dan volgt er toch weer de strijd om een volgende plaat. Men wil de elpee A Night at the Opera opnemen maar dat zien de bazen helemaal niet zitten, vooral de single die men wil lanceren is een doorn in het oog van de platenbazen. Een nummer meer dan 6 minuut? Onmogelijk dat zal geen enkel radiostation gaan draaien. Het vervolg is algemeen bekend.

Helaas volgt er dan een pauze, shit waarom nu, ik zit helemaal in het verhaal, gelukkig niet al te lang. We moeten namelijk verder, we weten allemaal hoe dit verhaal gaat aflopen maar het te zien maakt het zoveel aansprekender.  Freddy’s jacht naar mannen zal uiteindelijk hem fataal worden en het einde van Queen betekenen. Maar de weg na het einde is er een met vele obstakels, via een solo carriere, mannen, dubieuze mensen rondom om hem, ruzies met de andere 3 bandleden.  Alleen Live Aid zal in weer samen brengen en het optreden in Wembley een van de beste ooit door hun gegeven.

Al met al een een film wat ik de muziekliefhebber alleen maar kan aanraden. En op stap gaan met je zoon, super leuk, heb hem toch wel goeie dingen bijgebracht in het leven. Het waarderen van echte muziek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 13 =