Brand

Een aantal van mijn volgers weten dat ik een aantal weken terug de vlammen in mijn tuin zag verschijnen. Buurman gaat ondanks de vele meldingen van droogte en geen open vuur te maken toch aan de slag met een gasbrander om zijn tuin te ontdoen van onkruid. Dat allemaal naast mijn bielzen en een tuin met houtsnippers. Puur toeval dat ik thuis was want normaal werk ik op vrijdag. Zit ik in de kamer en zie dus de vlammen uit een van mijn vlinderstruiken slaan en ziet meerdere bielzen in de vlammen.

Bij toeval had ik 1 gieter met water staan maar het was al snel duidelijk dat ik dit niet meer uit zou krijgen.  Aanbellen bij de buren maar verwacht daar niemand en snel overbuurvrouw roepen die gelukkig gelijk de brandweer belde. Buurman blijkt toch thuis te zijn en komt er aan met een emmertje en de mededeling dat het allemaal niet zo veel voor gaat stellen. Ondertussen horen we ook de brandweer onze kant op komen. Zij trekken de bielzen uit elkaar, voorzien mijn met houtsnippers gevulde tuin met heel veel water en geven aan dat we er zeer verstandig aan hebben gedaan om te bellen. Hier moet ik maar niet te veel over na gaan denken, want dan heb ik geen leven meer.

Donderdagmorgen bijna 3 week later later, iets na 6 uur ik kom van mijn bed en ga zoals gewoonlijk eerst naar beneden en doe de deur open zodat mijn grote vriend Rambo lekker naar buiten kan. Heeft ie lekker de tijd om buiten zijn energie kwijt te kunnen. Maar wat ruik ik daar, gatver het stinkt naar brand. Deze keer niet mijn tuin maar hemelsbreed amper 10 kilometer bij me vandaan is er dus een boerderij in de vlammen opgegaan. Hier schiet dan toch gelijk weer door me heen dat ik en mijn huis door het oog van de naald zijn gekropen want wat was er gebeurd wanneer ik niet thuis was geweest. En de buurman…….nou dat was duidelijk, die sliep na een uurtje onkruid branden en had niks ontdekt.

Foto Melano Kraan/112 Groningen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − twee =