Thee Beurzen Tips

Huppathee

Een merknaam moet niet al te lang zijn, krachtig en je moet hem in één keer kunnen onthouden.  Draai ondertussen lang genoeg mee in het marketingwereldje om te weten hoe het moet en sinds de komst van internet is er één belangrijke voorwaarde bijgekomen. Het internet adres moet duidelijk verwijzen naar de firma en moet hoog kunnen scoren op zoekmachines als Google, Ilse en Bing. En wil het helemaal kloppen dan moet je op internationale zoekmachines ook hoog scoren. Dat allemaal terzijde want ik kom weer met een review van thee.

Deze keer proef ik 3 smaken thee van Huppathee. En bij het lezen van deze naam zullen jullie hopelijk begrijpen wat ik bedoel met het verhaal in de eerste alinea. Huppathee, het is kort en krachtig en je vergeet hem nooit weer. Van Rémon Brinkhuis kreeg ik op het Teafesteaval in Utrecht namelijk 3 zakjes thee mee om deze eens te proberen en het resultaat met mijn volgers en de lezers van de T-Post te delen.

We belanden dan op een zonnige donderdagmorgen, heerlijke vrije dag en weinig tot geen verplichtingen. We beginnen dan buiten op mijn terras met krant en heerlijk glas thee en als eerste heb ik gekozen voor de Maya’s Secret.  Deze thee bevat zwarte thee, cacao en specerijen. Na een avondje stappen lijkt me dit wel sterk genoeg om de dag mee te beginnen. De eerste verrassing komt me al tegemoet wanneer ik het zakje open, grote stukken cacao lachen me toe. Ik laat het water aan de kook komen en daarna even iets afkoelen om te voldoen aan de zetinstructies op het zakje. Daarna laat ik de losse thee in een filterzakje 4 minuten trekken, ik kies voor de midden weg. Wat ik dan proef ik een stevige zwarte thee met een overduidelijk aanwezige cacao smaak. De smaak van specerijen proef ik tijdens het drinken iets minder maar juist deze blijven na de laatste slok mijn smaakpapillen tintelen. Ik kan over deze thee verder weinig zeggen. Het is een echte aanrader en voor mij een uitstekend begin van de dag.  Hele dikke vette 10!

De volgende die ik ga drinken is de Madame Coco, deze thee bevat Oolong, zwarte thee, kokos, cacao, rode biet en amandel. De zetinstucties geeft aan dat ik hem tussen de 2 en 3 minuten moet laten trekken. Ik neem de volle 3 minuut aangezien ik van een krachtige thee hou en de thee die ik drink vaker langer dan de aangegeven tijden laat trekken. Ik krijg een mooi glas amber kleurige thee en de aroma van oolong ruikt heerlijk. Aangezien een Oolong thee voor mij een van de lekkerste theetjes is, verwacht ik dus een heerlijke thee en dat is het ook. Krachtige Oolong smaak, misschien voor menigeen te overheersend maar voor mij beslist niet. Kokos, cacao en rode biet proef ik er niet in, alleen een klein vleugje amandel, die je ook enigzins wel ruikt. Wat mij betreft een heerlijke thee, maar verwacht je echt de smaak van kokos dan moet ik je helaas teleurstellen. Voor mij toch een dikke voldoende.

De laatste die ik mag testen is een rooibos. Nou ben ik geen fantieke rooibos drinker, maar zo nu en dan bekruipt mij een heftig verlangen naar een rooibos thee. Dan heb ik het even helemaal gehad met zwarte theesoorten en ga ik aan de rooibos. En zo kom ik op het juiste moment in stemming om de laatste Huppathee te drinken. Hot Cacao Rooibos op een druilige zondagmorgen, eigenlijk zou de zon hoog aan de hemel moeten staan, maar helaas even niets van dit alles. Het is grauw en grijs, de regen komt gestadig neer op mijn planten en ik…. ik geniet van een geweldig kop rooibos. Wat een heerlijke combinatie en wat blijft de smaak van de specerijen lang hangen. Heb de afgelopen jaren meerdere theemelanges en rooibos varianten gedronken maar wat rooibos betreft komt deze heel hoog op de ladder van smaakvolle thee. Voor volgers van deze site die alleen het bekende theezakjes thee drinken, durf eens wat anders te proberen en koop eens een losse rooibosthee geniet van deze overheerlijke thee.

Dan kom ik nog met een algemene conclusie van de theetjes van Huppathee. Geweldige aanrader, kan alleen maar adviseren om er eens thee te bestellen. Ook voor informatie omtrent bewaren van thee, zetwijzes ed kun je heel veel informatie vinden op hun site. Rémon bedankt voor je medewerking door het leveren van de thee.

Wil je nu ook eens de thee proeven van Huppathee, neem eens een kijkje in hun webshop of ook bestelling plaatsen, klik hier voor hun website.

 

Please follow and like us:

2 thoughts on “Huppathee

 1. Goedemiddag lezers.
  Zelf was ik ook op het fesTEAval en heb deze thee gekocht maar nog niet gedronken.
  Mopje van vóór de introductie van Huppatee.!
  Een verkoopster staat achter de toonbank van een grote theewinkel waar honderden soorten losse thee verkocht worden.
  Als de deur opengaat ziet ze eerst niets maar als ze wat naar beneden kijkt ziet ze een klein kaboutertje dat z’n ene beentje op de drempel zet en daarna het andere beentje erbij trekt , terwijl hij zegt: Húppatee.”
  Zegt de verkoopster: “Díe hebben we niet”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =