Theedrinken in opdracht van TheeKaffee

Op het Festeaval in Utrecht heb ik kennis gemaakt met 3 bedrijven die redelijk kort bezig zijn op de Nederlandse markt. Met alle 3 mag ga ik een review doen van hun thee. De eerste waar ik mee aan de slag ga is van het bedrijf Theekaffee.

TheeKaffee is in 2015 begonnen met de verkoop van haar eigen merk thee in Tilburg. Dit omdat zij ervan overtuigd zijn dat de kwaliteit van losse thee zoveel beter is dan die van het gemiddelde theezakje dat je in de supermarkt koopt! Dat komt doordat de ingrediënten écht zijn, en niet klein vermalen en in een zakje gestopt. TheeKaffee wil op deze manier mensen kennis laten maken met de enorme hoeveelheid aan verschillende theesoorten en smaken die er bestaan. Ook willen we de niet-fervente theedrinker laten zien dat er voor ieder wat wils is. Echter, thee verkopen is één ding, maar er is zoveel meer te vertellen over thee! TheeKaffee wil daarom niet alleen de wereld kennis laten maken met haar thee, maar ook met het verhaal erachter. Want wat is nu eigenlijk het verschil tussen zwarte en groene thee? En zit er caffeïne in thee of niet?

Ik ga voor hun 4 zwarte theetjes testen en begin met de door mij zo geliefde zwarte thee met gember en citroen. Ik laat de losse thee ongeveer 5 minuten trekken in kokend water. Aangezien ik even de keuken uitloop en na enkele minuten weer binnen kom, ruik ik gelijk een krachtige zwarte thee. Dit kan bijna niet mis gaan. Aangezien ik een potje vol zet, kan ik hier even lekker voor gaan zitten met boek en thee.  De eerste teug is goed, ik ruik thee maar geen gember of citroen. Maar wanneer ik even wacht na de eerste teug, komt de gember in volle kracht tot zijn recht. Hoe meer ik drink hoe meer je de gember gaat proeven en blijft deze je tong strelen. Maar ik mis de citroen, niet dat ik dit erg vindt. Ik ben lieverhebber van thee met gember maar gezien het labeltje had ik iets meer citroen verwacht. Voor liefhebbers van citroen misschien een tegenvaller voor mij is dit beslist een heerlijke thee. Wanneer een cijfer moet geven zou het van mij een dikke 9 krijgen. Top!

       

Aangezien ik de smaak goed wil proeven, doe ik een review nooit op één dag en test het liefst in de morgen. Je smaak papillen zijn dan nog niet gebruikt en kunnen volop aan de slag met een nieuwe thee. De volgende die ik dus probeer is de zwarte thee met champagne en aardbei. Dat klinkt bijna als een champagne ontbijt. Heb de thee 4 minuten laten trekken en krijg een mooie heldere thee. Ziet er al smaakvol uit en hij is ook ontzettend lekker. Een heerlijke smaakvolle thee. Alleen mis ik ook hier de aardbei smaak. Maar wederom is dit voor mij geen straf maar ik kan me voorstellen als de goedkope theezakjes van de supermarkt gewend bent met een nep aardbei smaak, je deze thee wat tegen vindt vallen.

De daarop volgende is een zwarte thee met fudge, voor de lezers die niet exact weten wat fudge is, dit een karamel gemaakt van boter, suiker en melk. Heel erg lekker trouwens. Maar ook de thee is erg lekker en heeft een licht zoete nasmaak.  Bij de test was ik erg verrast aangezien ik eigenlijk niet van zoete nasmaak houd en nog leuker, ik had een leuk klein bakje vol thee, dus kon lekker vaak genieten van deze thee. Topper!

De laatste die ik ga reviewen de Earl Grey Deluxe met Sinaasappel en Mandarijn. Wanneer ik deze test is het buiten zeer zomers en klinkt het dit als een lekker fris theetje.  Het is inderdaad een lekkere thee nadat ik hem zo rond de 4 minuten heb laten trekken. Ik drink hem zowel warm als koud en beide is gewoon lekker. Je proeft thee en geen nepsmaak zoals je vaak tegen komt in de goedkopere theezakjes van diverse winkelketens.

 

Totale conclusie, heerlijke zwarte thee, thee zoals thee bedoeld is.

Voor meer informatie over TheeKaffee of wil je ook eens thee bestellen, klik hier.

 

One thought on “Theedrinken in opdracht van TheeKaffee”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + 3 =