Marco je bent geweldig!

Afgelopen vrijdagavond was het weer hoogtijd voor een te gekke avond met Marco Borsato. Hadden we in eerste instantie geen kaartjes voor de eerste avond in Groningen, op een gegeven moment hadden we er zelfs kaarten voor 6 en 7 april. Nu zijn kaartjes Marco nooit een probleem, want die vliegen de pan uit en ik was de kaarten voor de zaterdag dus ook gelijk weer kwijt (Carola en Ineke, las al dat jullie ook een te gekke avond hebben gehad).

Maar terug naar de vrijdag, file bij de afslag Martiniplaza, dus de A7 weer op en parkeren bij de Gasunie, ruimte zat en ook nog eens gratis en de 10 minuten lopen doet een mens alleen maar goed. Ben je ruimschoots op tijd maar dan is het al bomvol en de sfeer zit er al goed in. Dit gaat vast weer ouderwets gezellig worden. Laat hem maar komen.

Klokslag kwart over 8, de band komt op en begint met een geweldige intro, gezien de titel van dit concert zal deze intro 100% zeker eindigen in “Thuis”.  Ja hoor en daar is ie dan, we zijn “Thuis”!  3 nummers van zijn laatste cd, die hier natuurlijk al lang in huis is en we heerlijk met mee kunnen zingen, daarna gaan we over naar zijn allermooiste “De Waarheid” gevolgd door “De Bestemming”. Wouw dit kan niet meer stuk gaan, wat een show, dit is gewoon een rasartiest die de zaal zonder problemen meekrijgt.  Hier krijg ik dus kippenvel van.  Bekende nummers worden afgewisseld met een aantal oudere maar de zaal blijft elk nummer meezingen. Heerlijk!

En toch heb ik één minpuntje en dan heb ik het niet over de vele mobieltjes die opnames maken, dat doe ik zelf ook wel eens. Nee ik heb het over lui die tijdens de rustige luisterliedjes er uitbreid door heen zitten te kletsen, niet zachtjes met de persoon die naast hem of haar staat, nee gewoon keihard boven de muziek uit willen komen met hun onzinnige verhalen.  Ik erger me daar dus dood aan, 1 vent met 2 meiden die steeds maar bleven praten, waar ik me net als de persoon die voor me stond dood aan zaten te ergeren.  Ga naar de kroeg, zuip je vol en doe wat je niet laten kunt, maar hou je tijdens een concert stil, zing vrolijk mee, dans, spring, maak er een te gekke avond van maar ga je gesprekken over allerlei onbenullige zaken voor je.

Gelukkig heeft het mijn avond niet kunnen bederven,  ik heb een top avond gehad.

 

En heb je er nog niet genoeg van, ik heb een afspeellijst gemaakt met allerlei opnames door anderen, kijk en geniet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − 4 =