Eindelijk een beurs in Groningen

Vele malen ben ik door diverse verzamelaars gevraagd waarom er geen ruilbeurs in het noorden van het land is. Tot een jaar of 5 terug was er nog een in Assen en moesten we het doen met zo nu en dan bij iemand in huis aanschuiven.  Altijd heel gezellig maar de ruimte is dan altijd beperkt en niet iedereen kan komen.

Enige maanden terug werd ik benaderd door Judy met de vraag wat ik er van zou vinden wanneer we als theezakjesverzamelaars zouden aanschuiven in Groningen bij een bestaande beurs en of ik daar dan ook iets in kon betekenen. Nou beter plan kon ze mij niet voorschotelen en wist zeker dat er een aantal verzamelaars waren die dit volledig met me eens zouden zijn.

We zouden er voor gaan, een 10 verzamelaars zou toch zonder problemen moeten lukken. Nou en het is gelukt, niet alleen het noorden was aanwezig maar zelfs Enkhuizen en Purmerend waren richting Groningen gekomen om te zien wat er hier te ruilen viel.  Omdat het een kleinere beurs was kon je met iedereen ruilen, kon je ook nog eens kijken bij de postzegel, kaartjes en sigarenbandjes verzamelaars  en wat ik dan zelf weer heel leuk vindt, je kunt aan voorbijgangers eens vertellen over je verzameling en de diversiteit aan theezakjes.

De opkomst was dus zeer goed voor een eerste keer, al moet ik daar wel een kleine kantekening bij neer zetten, want ik miste toch wel een aantal noordelijke verzamelaars.  Juist de mensen die aan de bel trekken dat er hier nooit iets is daarvan miste ik. Ze kunnen niet zeggen dat ze het niet weten want iedereen heeft een mail gehad namens T-Contact. Jammer, voor hun een gemiste kans.

Maar we gaan op herhaling, datum staat nog niet 100% vast, maar zoals het nu lijkt gaan we 26 oktober weer met elkaar om tafel en kan er worden geruild. Ik neem het stokje van Judy volledig over, binnen het gebeuren ben ik nu de contactpersoon.  Ja hoor, nee zeggen was weer een onmogelijke opgave maar wanneer we allemaal nee zouden zeggen, dan komt er nooit iets van de grond.

En wil je weten hoe mijn beurs was? Ja super, 238 nieuwe zakjes waarvan dit wel een hele mooie was die ik heb kunnen ruilen met Els.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 4 =