Zweedse kerstmarkt

Zondag, men verwacht sneeuw, dus het kerstgevoel is aanwezig. Maar wat ga je dan doen? Thuis zitten, bankhangen, theezakjes, boek lezen of ga je toch de deur uit en met vriendin José richting de Zweedse kerstmarkt in Groningen.  Natuurlijk gaan we dat laatste doen, gewoon even genieten van al het moois wat er daar te zien is. Scandinavië en kerst horen toch echt bij elkaar.

We plannen iets eerder dan we in eerste instantie zouden gaan, zijn we waarschijnlijk voor de drukte aan en vooral voor code oranje weer thuis. Gelukkig was beide het geval, alhoewel het was al erg druk.  Wat is het verschil tussen een Zweedse kerstmarkt en alle Duitse kerstmarkten waar je zelfs in Nederland mee dood wordt gegooid. Hier geen glühwein und bratwurst, maar heel handgemaakte dingen, zowel voor thuis als om op te eten en drinken.

Dus proeven we salmiakliquor, stoofpeertjes-jam, allerlei brood, gaan we aan de slag met handlettering, voelen de prachtigste plaids, gewoon genieten van heel veel moois in een van de weinige gebouwen die is blijven staan op het oude suikerunie terrein in Groningen. Geweldige locatie, weing glas, dus een prima plek om de donkere dagen voor kerst nog meer uiting te geven.

Alleen zou ik toch 1 opmerking richting de organisatie willen geven, parkeren is een drama. Het terrein zit vol grote gaten die door de vele regen van afgelopen maanden vol staan. Ga je naderhand weg, dan moet je het hele terrein overrijden en lopen er veel mensen die nog naar binnen willen. Gevolg mensen die toch hard door de plassen rijden, anderen worden smerig, uitgang is niet te vinden en wanneer het dan ook nog donker is, niet de meest ideale plek om je auto neer te zetten. Volgend jaar misschien eerst eens met een shovel over het terrein? Voor de rest niets dan lof, voor wie uitgekeken is op de zoveelste Duitse kerstmarkt.

Het zakje van vandaag is er eentje uit de verzameling van Elly, helaas bezit ik deze zelf niet.

5 thoughts on “Zweedse kerstmarkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =