De boom

Ver voor Sinterklaas zie ik her en der in het dorp en op mijn dagelijkse route naar Groningen al kerstbomen staan. De rendieren vliegen ook al door tuinen en bij menig huis zie ik al een sneeuwpop voor het raam.  Nee dat is aan mij dan totaal nog niet besteed, ik ben een echte Hollandse en denk dan aan pepernoten, speculaas en chocoladeletters. Pas na Sint denk ik eens aan kerst en dan vooral aan de vraag, ga ik kerstkaarten sturen of moet ik ook maar met de tijd meegaan en niet meer verzenden en het simpelweg om Facebook plaatsen?
Nog steeds ben ik er niet uit, want natuurlijk heb ik een aantal mensen om me heen die niet aan internet laat staan Facebook doen, dan zijn er de mensen die toch iets meer voor me betekenen en die ik zonder meer een kaart wil sturen omdat ik weet dat een kaartje zoveel meer betekenis geeft dan een druk op de knop van een laptop. Dus de postzegels zijn gekocht, nu nog even tijd vinden om te gaan zitten schrijven.

Dan komt dilemma nummer 2,  de boom. Zeer zeker komt er een boom, het is alleen de vraag wanneer en wat voor eentje. Ga ik ook overstap en koop ik een vreselijk plastic geval, die geen naalden laat vallen, die altijd recht staat en waar in de ballen en lampjes bijna in kan laten zitten en zo op 27 december op zolder neer kan zetten.  Wanneer ik dit tik, denk ik alleen al aan het werk dat me dat gaat schelen. Maar een kunstboom is in mijn ogen geen boom, dus er komt een echte boom.  Dus gisteren op jacht naar een mooi handig en klein boompje.  Wanneer je nog langer wacht, dan zijn de mooiste exemplaren weer weg en mag ik het doen met het zielige kneusje.  Maar er was nog een top exemplaartje te vinden, kompleet in pot, dus naderhand kan ie zo naar buiten om daar een mooi plekje te krijgen.

Rest nog 1 ding, wanneer gaat ie de kamer in, zoals elk jaar een 10 dagen van te voren? Of zal ik toch maar eens wat eerder doen? Ja en dan ga ik overstag,  zoonlief heeft een week vakantie, dus wat is er dan mooier dat hij ook al de hele week tegen een mooie boom aan kan kijken en genieten.  En ben ik dus even van mijn voetstuk gevallen en heb reeds een boom in de kamer, veel eerder dan normaal en die dit jaar oud&nieuw niet zal overleven. En buiten? Ja hoor, daar staat mijn boompje van vorig jaar, iets groter en forser ook te stralen met 100 lampjes.

Laat kerst maar komen!

  =

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − een =