Hey Joe

Afgelopen maandag zou hij 75 zijn geworden maar helaas heeft een van de beste gitaristen ooit het aardse leven op 27 jarige leeftijd al moeten verlaten.  Doodsoorzaak volgens bronnen toendertijd rondom hem melden dat hij was gestikt in zijn eigen kots.  Maar we weten natuurlijk ook allemaal dat drank en drugs zijn leven hebben versneld. Ondertussen vraag je je af, stel dat hij niet was overleden, zou hij dan nog altijd een mega gitarist zijn of was hij wellicht op 40 jarige leeftijd totaal vergeten.  Maakt ook allemaal niet uit wat we er van vinden, het blijft kei goeie muziek.

Ergens begin jaren 70 was ik met mijn ouders in Amsterdam en daar op het Waterloopplein kocht ik mijn eerste lp van hem.  O wat was ik blij met deze aankoop, al kan ik me ondertussen voorstellen dat mijn ouders, liefhebbers van Duitse schlagermuziek, het een minder geslaagde keuze vonden.

Maandagavond begaf ik me dus naar Hedon in Zwolle, naar een van de 3 tribute avonden die er plaats zouden vinden rondom zijn geboorte dag. Moet bekennen dat ik zijn muziek niet meer dagelijks draai, het staat niet standaard op mijn Spotify lijsten, maar wanneer ik het op de radio voorbij hoor komen dan is het toch een heerlijk gevoel, even weer 16 zijn en wegdromen bij zijn weergaloze gitaarsolo’s.
En daar sta je dan, tussen merendeel 60 plussers en…………… genieten vanaf de eerste accoorden. De lp  Axis: Bold as Love wordt volledig gespeeld door de Hedon Allstar band met medewerking van een aantal rasmuzikanten Vedran Mircetic (De Staat), Pablo van de Poel (DeWolff), Twan van Gerven ( Beef, Kenny B) , Merijn van Haren (Navarone),  Erwin Nijhoff  en Jan Dulles en Jaap Kwakman (3J’s).

Wat krijgen we een geweldige setlist te horen en na de pauze natuurlijk nummers als Hey Joe, Voodoo Child en Castels Made of Sand.  Wouw wat een avond en wat een ontzettend lange avond,  geen afgeraffeld verplicht nummertje van het zoveelste concert wat een artiest moet spelen. Nee het is een avond met een stuk of 10 muzikanten die helemaal opgaan in deze muziek, genieten en dit ook uitstralen richting het publiek.

Jimi bedankt voor alles wat je ons hebt nagelaten!

Voor meer nummers, zie mijn YouTube kanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − elf =