Ongelukje? Dan betalen met theezakjes

Mei jl was ik in Utrecht bij het tweede Dutch Tea Festival. Bekend terrein want ik was ook bij de eerste editie van dit geweldig evenement geweest. Dus ook dit jaar wilde ik daar zeker weer aanwezig zijn. De rit vanuit Oost Groningen naar het westen is voor mij regelmatige kost, dus daar draai ik mijn hand niet voor om, maar soms heb je te maken met omstandigheden die het iets minder leuk maken. Parkeren rondom de Fabrique is even goed opletten en niet luisteren naar meneer de verkeersregelaar.

De eerste plek was naast een los staand frame, zag het in gedachten al omvallen, dus mooi niet, ik zoek zelf wel een plek, maar ja meneer de verkeersregelaar denkt daar anders over en zet me op een zeer vreemd plekje neer, aan het eind van een rij, maar iets verderop staan auto’s die bij het wegrijden van hun plekje, nog wel eens hinder kunnen ondervinden van mijn auto. Nou lang hoef ik niet te wachten, we zijn nog druk bezig om onze spullen uit de auto te halen of een busje van BoRent gaat weg, mooi dan zet ik hem daar heen, is toch een betere plek, alleen de bestuurder van het busje denkt er anders over en laat zijn auto en hardhandig kennismaken met mijn auto.

En dit is dus het begin van een leuke relatie met Dave uit Taiwan. Gelukkig is er aan mijn auto geen schade, een kunststof bumper is blijkbaar bestand tegen een aanvaring met een busje, maar het contact is wel gelegd.

In de loop van de middag spreken we elkaar langdurig en wordt mijn auto volgeladen met ice tea en de belofte dat hij me gaat helpen aan allerlei leuke zakjes uit Taiwan en mijn belofte dat ik zijn thee ga reviewen.

Na enige weken komt er een zeer leuk en groot pakket bij me binnen met allerlei leuke theezakjes en kunnen we beginnen. De eerst die ik ga drinken is een van mijn favoriete theesmaken, Oolong van de firma Hwa Gung Tea.  Aangezien ze niet produceren voor de Europese en Amerikaanse markt staat alles in het Taiwanees op het zakje en dus even googlen voor de een goede gebruiksaanwijzing.  4 à 5 minuten laten trekken in water van 95 graden en je krijgt een heerlijke Oolong tea. Ook prima koud te drinken, neem dan een dikke half liter gekookt water en laat daarin een theezakje ongeveer 6 tot 8 uur trekken, zet dit wel in de koelkast. Wanneer je een iets minder sterke thee wilt drinken, laat het dan iets korter trekken.

De volgende is de Black Tea van Ruisui, ook speciaal op de Aziatische markt gericht, inhoud van het zakje is 3gr, waardoor je er prima 2 koppen thee van kunt zetten of 1 grotere beker vol. Bij 2 koppen thee dan wel de eerste kop iets minder lang laten trekken dan de 2 grams zakjes die wij in Nederland gewend zijn, de 2de uiteraard iets langer laten trekken. Aangezien ik van een echte kop thee houd, heb ik hem iets langer dan normaal laten trekken, maar dan heb je ook gelijk een heerlijk kop thee. Aanrader dus!

We houden van afwisseling en nemen dan een Hillwood Stroll van Lumi Bar, waarschijnlijk een thee speciaal op de markt gebracht voor het Millenium Vee Hotel in Taichung. Helaas kan ik nergens op het zakje vinden wat voor smaak het is, dus gewoon proeven en………..Oolong.  Geen twijfel mogelijk en ontzettend lekker. Maar misschien toch wel handig om dit te vermelden op het zakje of is dit een hotel waar alleen maar Taiwanezen verblijven?

  

Ook de volgende is er een van Lumi Bar, de Summer Afternoon. Gezien het groene zakje verwacht ik een groene thee maar niets is minder waar, er komt een kamille thee te voorschijn. Prima smaak maar van kamille thee moet je houden. Ik gebruik het zelf liever om te stomen wanneer ik eens vreselijk verkouden ben.

We stappen naderhand gelijk over op een echte thee, de Honey Black Tea. Lekker fel gekleurd zakje met op de achterkant duidelijk vermeld wat de inhoud is. Even goed doorlaten trekken en echt een heerlijke thee maar wel met een nasmaakje. Niet  helemaal mijn ding, maar toch een opmerking, niet over de thee maar over het zakje. Zie ik nu echt een of ander insect op het blad zitten? Zit dit ook in de thee? Nou ja, maakt ook niet uit, het zal de nasmaak wel zijn geweest.

Dan wordt het tijd voor weer een Oolong, een High Moutain, thee die geplukt wordt op grote hoogte in de bergen, daardoor is er ook veel minder verkrijgbaar, de theeplant groeit langzamer. Zoals verwacht een heerlijke thee, het zakje wat ik kreeg is duidelijk voor de Aziatische markt want nergens op het zakje staat dat het een Oolong thee is. Maar kenners weten uiteraard dat een High Mountain thee een Oolong moet zijn. Jammer dat er maar 1 zakje was, dit zou ik graag vaker willen drinken.

We gaan weer verder en nu met een Green Tea van Teascovery, laat hem 3 minuten trekken, dit is een gokje, op zal de 1-2 op de achterzijde betekenen dat ik 1 tot 2 minuten moet laten trekken? Er komt een echte groene thee te voorschijn, gezien de inhoud van het zakje kan ik er nog best een tweede kop mee vullen. Prima thee voor de liefhebbers van groene thee, helaas niet mijn ding. Geef mij maar een zwarte thee.

We laten ons niet uit het veld slaan en gaan dezelfde dag voor een muntthee, zelfde aantal minuten laten trekken, 4gr thee in het zakje dus voldoende voor 2 koppen muntthee. De smaak is iets milder en voor mij als geen liefhebber van groene thee is deze net iets beter te drinken. Voor fans van munthee, weet ik zeker dat dit een heerlijke thee zal zijn. Aanrader dus.

  

De laatste die we gaan drinken is de Pomelo Flower tea, zelfde merk als de Honey Black Tea, maar voor iemand die geen Taiwanees spreekt en leest, niet duidelijk van welk merk het is. Misschien omdat ik hem heb laten wachten tot de laatste, maar dit is dus met recht een verrassing. Wat een heerlijke thee maar daar moet ik dan tot mijn spijt gelijk bij zeggen, helaas geen merk bekend en dus is de kans klein dat ik deze heerlijke thee vaker te drinken krijg.

Al met al heb ik dus een superleuke tijd gehad door het drinken van deze thee. Dave heel erg bedankt voor deze samenwerking en je weet me te vinden, ik wil graag deze samenwerking voortzetten.

4 thoughts on “Ongelukje? Dan betalen met theezakjes

    1. Zeker heb ik nog wat van de lila doos met 100, de rest is de deur uit. Wanneer ga je weer eens op vakantie? Wordt wel weer eens tijd dat je wat gaat aanleveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − zes =