Theeshoppen

Afgelopen donderdag was het weer ons jaarlijkse theeshop dag. De keuze viel dit keer weer op Osnabrück, redelijke afstand en wanneer je tegen half 8 vertrekt dan sta je om half 10 in de eerste winkel. Nu is het altijd maar afwachten of het een beetje gaat lukken. Helaas is de beurs van as zaterdag net te vroeg wat betreft de Advent series, deze zijn bijna nog niet te krijgen. Ik zeg het goed, “bijna” want er is wel iets heel moois gevonden.

Bij het eerste winkel is het gelijk raak, de eerste nieuwe Messmer en Bad Heilbrunner gaan in ons mandje, zo mag het vandaag wel doorgaan en zo gaat het dus ook door, de tweede stop is bij een klein winkelcentrum net buiten de binnenstad, maar wel een centrum met mega apotheek, bio winkel en Netto. Ook hier wordt goed ingekocht, helaas ook een tegenvaller, het merk Dennree heeft geen mooie zakjes meer, het zijn nu transparant zakjes met dezelfde tekst op alle smaken. Dennree denkt dus niet mee met de verzamelaar. Gelukkig de andere merken wel, nieuwe Sonnentor, Goldmännchen en H&S gaan mee richting de auto.

Nu op naar de binnenstad, want daar weten we wel een aantal leuke winkels te vinden, maar onze dag kan al niet meer stuk, de kofferbak raakt al vol. Auto in de Nikolai garage, lekker dicht bij de binnenstad en het grote shoppen kan beginnen. Uiteraard richting Rössmann, DM en nog een aantal bekende zaken, maar Müller is belangrijker, die heb je in het noorden van Duitsland niet, dus daar moeten we even goed rondkijken. Ach wat gaat dit weer lekker, zo nu en dan even tijd voor een pauze en zelfs bij de euro shop wordt een mega doos met nieuwe Teekanne gevonden voor 1 euro. Dan toch de hoofdstraat verlaten en ontdekken we een zeer leuke winkeltje met allerlei kruiden, olijfolie’s en thee. Oeps, deze zijn wel erg duur, maar ook heel erg mooi. Niet zeuren, gewoon doen, elke hobby kost geld. En dus lopen we later terug met vrachten theezakjes, vele per stuk kunnen kopen, leuke doosjes vol, gewoon top aantal zakjes.

Wat doen we op de terugreis? Naar een bekende winkel die overal aan de buitenranden van elke Duitse stad te vinden is of gaan we voor een andere plek? We besluiten terug te rijden naar Lingen, daar is vast ook wel wat te vinden en zo belanden we tegen 5 uur in het centrum van Lingen met de bedoeling om iets te gaan eten en acht wellicht is er nog ergens een theezakje te scoren. En dat is er dus een allerleukst theewinkeltje met losse zakjes. Laten we die nu nog niet bezitten en dus zelfs hier kunnen we de laatste 15 aan onze verzameling toevoegen.

Daarna is het over en uit, het is mooi geweest, nu tijd voor iets te eten en te drinken. José bedankt voor weer een leuke dag, maar vast weer gaan bedenken wat het volgend jaar gaat worden of gaan we toch voor Dubai?

 

2 thoughts on “Theeshoppen

 1. Wauw, wat hebben jullie lekker geshopt, ik zou bijna een beetje jaloers worden, maar nee hoor want ik gun het jullie van harte. Ben wel heel erg benieuwd naar al die leuke en nieuwe zakjes van jullie.
  Als je weer eens gaat shoppen en je komt Adventskalenders tegen of als je die gaat bestellen denk je dan nog aan mij ? Ik ben altijd in om mee te doen.

  Veel plezier met je nieuwe zakjes en hoop dat je zaterdag een goede beurs hebt. Maar dat krijgen we ook wel te lezen denk / hoop ik.

  Groetjes,

 2. Hoi Maria,

  Dat gaat lekker zeg.
  Als je inderdaad hele adventsseries tegenkom, ongeacht welk merk, wil ik graag meedoen.
  Van St. Benno Verlag hebben ze al een nieuwe 2017 serie maar als je die bestelt moet je 17 euro verzendkosten betalen.
  Dat is alleen een beetje veel. Misschien als je een aantal doosjes bestel en de verzendkosten kan delen is het wat.
  Als je dus iets tegenkomt hou ik me aanbevolen.

  Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − vier =