Starten met Neil

Wat kan het leven toch ontzettend leuk zijn, mits je maar tijd bezit (en een beetje money) om alles te doen wat het leven zo vreselijk aangenaam kan maken. Afgelopen zaterdag kon ik lekker tegen 1 uur vertrekken richting Amsterdam. Bijna niets kon mijn humeur verpesten als was ik wel behoorlijk pissig dat ik via de N33 in Gieten kwam en daar kreeg te lezen op de borden dat de weg naar Assen was afgesloten. Mijn inziens had men dat ook al moeten vermelden bij de afrit A7/N33 en ook om en nabij Veendam. Maar nee, je leest het gewoon wanneer je voor een voldongen feit staat. Maar ach, heb tijd zat, dus stuks terug via Zuidlaren richting Groningen en dan de A28 op. Helaas, dit gaat niet door, de oprit is wegens werkzaamheden gesloten en moet dus bijna helemaal terug naar Groningen, voordat ik de A28 op kan draaien. Hoezo logica tijdens wegwerkzaamheden?

Niet langer zeuren, nu op richting Zwolle, gaat lekker kan wel 50 rijden want de weg tussen Groningen en Assen is één baans in verband met……..werkzaamheden. Ben ik nu zo dom of de mensen van rijkswaterstaat? Je gaat toch geen werkzaamheden op de 2 grote wegens tussen het noorden en Zwolle in hetzelfde weekend plannen? Oja, zou niet zeuren, gelukkig kom ik redelijk op tijd in in Hasselt, even voor Zwolle bij de afrit Koperen Hoogte. Wat zou ik daar nu moeten doen? Simpel, ik moet theezakjes scoren, helaas gaat mijn 2de plan om ook nog naar Hattem te gaan niet meer door, heb al met al bijna 1 uur langer gedaan over de route Zuidbroek-Zwolle wat normaal gesproken toch echt in één uur te rijden is.

Dan door richting Amsterdam, klein beetje oponthoud nabij Amersfoort maar dat mag de pret niet drukken, keurig tegen half 5 rij ik de parkeergarage onder de Arena in. Auto even wegzetten, goed controleren waar hij staat zodat ik vanavond niet moet zoeken naar mijn auto. Nee hoor, prima te doen. Dus nu maar eens kijken waar mijn date van vanavond is. Arena Boulevard is groot en maar eens zien. Nou ja, het kan niet makkelijker, ik kom de garage uit en binnen enkele minuten staan we bij elkaar. Toppie, het feest kan beginnen.

Lekker eten, genieten van een heerlijk zonnetje en dan………………. Neil Diamond met zijn 50 Year Anniversary Tour. Even na 8 uur gaat het los en komt hij het podium op, een zichtbaar oudere man maar met een dijk van een stem. 76 jaar, niet meer de vlotte vent van de dan zeventiger jaren maar zijn stem heeft beslist niet te lijden onder ouderdom. Wouw, kippenvel. Uitschieter is misschien wel Both Sides Now en I am .. I said. Helaas van het laatste nummer geen eigen opnames kunnen maken. Maar wat een super toffe avond, even terug naar mijn jeugd maar nu tig keer beter begrijpend waar de schitterende songs over gaan. O dit is toch genieten van de muziek, de stem, het leven. Veel te snel is het voorbij en is het 11 uur en zijn Ineke en ik nu samen op weg naar Zwolle, nagenietend van een super goed concert en nog niet wetend dat de terugreis nog langer zal duren dan de heenreis.

Ineke, die gaan we zeker nog weer eens doen.
Onderstaande YouTube opnames zijn eigen opnames en ook te volgen via mijn YouTube kanaal Tea a Maria.

Please follow and like us:

One thought on “Starten met Neil”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 8 =