Werkbezoek aan Rotterdam

Hoezo werkbezoek? Ik heb toch vakantie? Ja zeker heb ik vakantie en doe alleen maar leuke dingen, sommige dingen zijn uitgesteld naar week later ivm het slechte weer van mijn eerste vakantie week maar nog veel meer dingen gaan gewoon lekker door. Zo ook  de reeds langere tijd op mijn agenda staand dagje Rotterdam om daar kennis te maken met Ria ons mede redactielid van de T-Post. Want naast mijn dagelijks werkzaamheden bij de krant, doe ik natuurlijk nog veel meer dingen in mijn vrije tijd. Zo ook sinds meer dan 5 jaar, elk kwartaal de uitgifte van de T-Post. Een digitaal magazine met allerlei wetenswaardigheden omtrent thee, thee-uitjes, thee-kadootjes, thee en gezondheid en nog veel meer leuke onderwerpen met als basis: thee.

Sinds afgelopen jaar met een totaal nieuwe redactie en laat er nu eentje in Rotterdam wonen en we komen haar nooit tegen op beurzen ed dus het werd tijd om elkaar eens te ontmoeten en te zien of er in Rotterdam ook leuke theewinkeltjes zijn. Met dank aan de Kruidvat waren we even na 10 uur voor een leuk prijsje op het Centraal Station en volgens afspraak zat ze reeds op ons te wachten bij de roltrap. Wat is het dan leuk om iemand te ontmoeten, we kennen elkaar al jaren, waarvan dus het laatste jaar wat intensiever maar als je elkaar dan in levende lijve ontmoet is het toch heel vertrouwd.

Eerst tijd voor koffie met wat lekkers en bijkletsen, want er valt heel wat te vertellen maar we moeten de tijd in de gaten houden want we willen nog veel meer. Rotterdam betekend toch Markthal bezoeken, we willen Hudson’s Bay beoordelen of dit iets voor Groningen is en wat leuke zakjes scoren zal ook niet verkeerd zijn. Nou dat gaat dus geweldig want reeds bij het in de trein stappen in Groningen, waren er al nieuwe zakjes gevonden op het station.

Voor een ieder die van lekkere hapjes houdt, graag mag koken of een lekker wijntje, dan is de Markthal een must. Had er nog veel langer kunnen verblijven maar helaas, we willen meer dingen bezoeken, dus dan kun je niet in een of andere leuke wijnbar blijven hangen. Op naar Hudson Bay, geweldig en verkoopt ook thee. Dus gelijk een beste pluspunt. Is dit iets voor het oude V&D pand in Groningen, ja zeker dit past ook in Groningen en beter als een TopShelf wat het maar 1 jaar heeft volgehouden in Groningen en de deuren al weer gaat sluiten. Dus Hudson’s Bay, je bent welkom, maar neem wel leuk personeel en niet zoals nu in de TopShelf, ben er 1x geweest en kreeg gelijk aan de stok met een of andere dame die dacht ergens verstand van te hebben en vreselijk arrogant deed. Ja dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Toevallig had ik er net even meer verstand van en dat heb ik dus ook heel duidelijk gemaakt. Oeps, bleek het later ook nog een dame te zijn die ik op een andere manier weer tegen zou komen en begreep gelijk bij welke man zij hoorde. Soort zoekt soort. Hahaha.

Maar dat allemaal terzijde, we gaan door naar een theewinkel in de Karel Doormanstraat. Tsja, wat moet ik daar over zeggen, zeg maar niks want dit leek nergens naar, bij een theewinkel met losse thee wil ik informatie, eerst in de winkel maar ook op de verpakking zou niet misstaan. Maar een schitterend mooi zakje Oolong thee met een vaag geschreven stickertje, zonder de trektijd en warmte van het water, nee zo hoort het niet. Geef desnoods een A4 mee met deze gegevens maar in elk geval niet zo. En waarom niet proeven? Heb ondertussen vele theewinkels bezocht en krijg toch regelmatig een kop thee aangeboden van een nieuwe pluk, of melange. Dat heet toch klantenbinding? Gelukkig was er 1 pluspunt, de Oolong thee die ik heb gekocht is erg lekker.

Aangezien het al weer tegen het eind van de dag loopt, nemen we afscheid van Ria en beloven nogmaals naar Rotterdam te komen en dan richting de Coolhaven willen. We lopen terug naar het station wat eigenlijk heel dichtbij het centrum ligt. Daar willen we nog even wat drinken en ja dat wordt dan toch weer thee, niet de nieuwe zakjes van Betjeman en Barton openen, nee die gaan in de tas en we drinken gewoon een kop simpele Pickwick wat uit mijn tas te voorschijn komt. Daarna wordt het tijd om in de trein te stappen, richting Groningen, wegens werkzaamheden aan het spoor, gaan we via Schiphol maar daar stappen we dan over om in 1x naar Groningen te kunnen gaan. Met in de tas toch weer vele nieuwe theezakjes. Ach zo’n werkbezoek is toch alleen maar leuk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − elf =