Teaspec Pu-erh, je moet er van houden

Pu-erh? Ja ik ben aan de Pu-erh. Maar in opdracht van de firma Teaspec. Een firma uit Signapore (Maleisie) die onder andere in  Pu-erh thee handelt. Nu heb ik wel eens vaker periodes gehad dat ik dit ging drinken, niet omdat het zo lekker is, maar omdat het gewoon goed voor je lichaam moet zijn.

Wat is Pu’er? Het is gemaakt van zongedroogde grondstoffen van breedbladige soorten uit Yunnan, China, die een nauwkeurig productieproces heeft ondergaan. Gedeeld in rauwe (niet-gefermenteerde) of rijpe (gefermenteerde) thee, het is krachtig met complexe smaken. Pu’er heeft overvloedige hoeveelheden antioxidanten en is werkzaam voor  gewichtsverlies. Elke dag een kopje Pu’er thee helpt het grote C-cholesterol te verlagen terwijl ook de spijsvertering wordt bevorderd.

RUWE PU’ER

Rauwe Pu’er werd voor het eerst meer dan 2000 jaar geleden verbruikt. De algemene kenmerken zijn zijn zwarte en geelgroene droge thee bladeren, vers bloemen aroma, rijke nasmaak met gouden of amber thee bouillon. Het wordt op prijs gesteld door experts en kenners.

RIJPE PU’ER

Ripe Pu’er aan de andere kant heeft een kortere geschiedenis die dateert uit de jaren 70 van de vorige eeuw, dus een relatief jonge theesmaak.  Het beschikt over een versnelde fermentatie techniek met vochtigheid en temperatuur om de hardheid van de grondstoffen te verwijderen. De roodbruine theebladeren worden na de fermentatie samengeperst. Een sterke brouw met een houtachtig aroma en een zacht vol smaak in donkerbruine thee bouillon, in tegenstelling tot rauwe Pu’er die opslag vereist om zijn unieke eigenschappen te verkrijgen, is rijp Pu’er klaar om te drinken.

Ben begonnen met een ongefermenteerde Pu-erh, dus onbehandeld en een pure thee. Bitter van smaak maar wanneer je hem goed warm drinkt is het een prima thee om de dag mee te beginnen. Maar niet echt mijn ding, want gezond en lekker gaat in dit geval niet samen. Maar tijdens het eten van je ontbijt is dit te doen we drinken hem dapper op.
Maar dan drinken we de volgende dag een gefermenteerde Pu-erh en dat is een wereld van verschil, dit is gewoon een lekkere thee, hier kan ik dus wel van genieten en hoop dan dat de gezonde eigenschappen ook voor deze Pu-erh net zo aanwezig zijn als voor de ongefermenteerde.

Wil je meer weten over de firma Teaspec, ze zijn te vinden via de volgende link https://teaspec.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 5 =