Vakantietijd, theezakjes tijd

Hoelang verzamel ik al? Weet ik niet exact, maar wel al heel erg lang. Maar het gaat wel met tussenpozen. Er zijn maanden dat ik helemaal niet doe aan mijn theezakjes, dan ontbreekt het me aan tijd en soms ook wel aan belangstelling. Dan ben ik met totaal andere dingen bezig en gooi ik de zakjes die er dan binnenkomen, in een grote bak en zie dit later wel eens weer. Maar gezien het weer van de afgelopen weken, ben ik momenteel wat vaker met de theezakjes bezig.

Het merendeel van de verzameling zit in een excel bestand, meer dan 30 000 en het laatste jaar groeit dit bestand ook weer,  bijzondere zakjes zet ik daarin, dit voornamelijk om mijn verzameling exclusief te houden. Maar ook omdat het makkelijk verwerken is, voor je het weet heb ik er 50 nieuwe tussen gezet. Maar sinds 2012 gaat een groot gedeelte op Catawiki, wanneer de zakjes er reeds opstaan dan valt het wel mee om ze te plaatsen, aanvinken en klaar ben je, maar wanneer je er 10 nieuwe zakjes op moet zetten, dan is het helaas veel werk. Wat mij betreft onnodig werk want je plaatst ook een scan en daar kan me alles duidelijk op zien. Waarom ik dan alle teksten moet vermelden is mij nog steeds een raadsel.

En nog vreemder, je plaatst een zakje incl foto en dan zie je dat dit aangepast is door iemand anders met een eigen scan van haar zakje, alleen dit is zeer slecht gescand en overbelicht. Heb nogmaals mijn scan erbij gepakt en dan baal je als een stekker, je werk is voor niets geweest en de bezoeker ziet nu een overbelicht zakje. Gelukkig werk ik met eigen scans en die pak ik er ook bij wanneer ik beelden duidelijk wil zien.

Maar dat allemaal terzijde, het is dus theezakjes-tijd en laat het nu ook nog eens vakantietijd zijn en komen er van alle kanten leuke zakjes mijn kant op. Zo ook afgelopen week. Collega Greetje was weer aan het werk en bracht leuke zakjes voor me mee. Dit keer was ze naar Frankrijk en kwamen er oa Dammann Frères zakjes. Nu is dat weer zo’n heerlijk merk die je stuk voor stuk goed moet nakijken want er zijn zoveel verschillende smaken en dan ook nog eens verschillen tussen dezelfde smaak. Leuk zondagmorgen klusje dus. En ja hoor, ze zijn weer veranderd.  Wat het allemaal nog leuker maakt, 1 van deze zakjes is nummer 20 000 op Catawiki en daarmee weer een soort van mijlpaal. Met dit aantal en niet exact weten wat er in mijn andere bestanden staan, kom ik ver over de 50  000 en ga ik richting de 55 000. Greetje bedankt!!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − elf =