Chaidim

Enige weken terug werd ik benaderd door een firma uit Thailand met de vraag of ik hun thee eens wilde reviewen voor de Nederlandse markt. Officieel is het merk in Nederland niet te verkrijgen, al is er een kans dat er ergens een winkel is die het zelf importeert uit Thailand. Dit is mogelijk maar dan weet de firma nog niet of wij hier in Nederland van deze melanges houden.

De eerste waar ik mee ben begonnen is Shin Chin No 17 Oolong Tea. Het water heb ik tegen de kook aangehouden, daarmee wil ik zeggen, dat je zodra de eerste mini luchtbelletjes zichtbaar zijn dat je het water van het vuur afhaalt of de waterkoker uit zet. Om een oolong goed tot zijn recht te laten komen moet je het echt langere tijd laten trekken. Op het zakje staat 5 minuten en daar heb ik me ook aangehouden. Er verschijnt dan een licht gele kleur. Al met al een heerlijke oolong thee met de geur van verse hooi.

Daarna nemen we de Ginger & Black Tea, een combinatie die je minder vaak tegenkomt. Het is voor mij altijd nog onduidelijk waarom we dit minder vaak zien, want zwarte thee met gember is een heerlijke melange. De gember smaak blijft lang op je tong voelbaar. Topper!

Dan stappen we eens over op een kruidenthee, de Pure Lemongrass, een thee zonder thee maar met alleen citroengras. Niet mijn favoriet maar we gaan hem volgens de het voorgestelde zetvoorbeeld zetten. Na 5 minuten in 95 graden water krijg ik een beker met een vaag licht geel drankje. Smaak valt me niet tegen, zou hem niet kiezen om de kleur maar wanneer je een kriebelhoest bezit dan is het een aanrader.

De volgende die ik ga drinken is een Sencha Green Tea, het openen van het zakje bezorgd mij al gele vingers, blijkbaar genoeg Sencha poeder in het zakje. Wederom water van 95 graden en 5 minuten laten trekken, maar dan heb je ook een mooi groen gekleurd drankje. Je moet er van houden, maar voor mij is dit meer een warm water met een kleurtje zonder smaak. Gelukkig smaken verschillen en voor liefhebbers van groene thee en sencha zal dit ongetwijfeld een prima theetje zijn.

Supreme Black Tea, zelfde gebruiksaanwijzing als de eerdere theesmaken, maar dan heb je ook gelijk een lekkere sterke zwarte thee en beslist geen thee met een kleurtje. Echt een volle theesmaak, prima kleur en gewoonweg een aanrader.

Dan nemen we Dong Ding Oolong Tea, ook dit weer in water van 90 graden en 5 minuten laten trekken, daarna een heerlijke Oolong tea met een milde nasmaak. In tegenstelling tot de eerdere Oolong heeft dit beslist geen geur van gedroogd hooi oid. Je moet er van houden, maar voor mij een een van de lekkerste theesmaken die er is.

Lemongrass Pandan Tea, simpel weg, citroengras met een bladeren van de pandanplant. Een tropische plant. Wanneer je het zakje uit je glas neemt, dan ziet het zakje er meer uit als soepgroente maar dat proef je beslist niet aan de thee. Een heerlijke thee, die zowel warm als koud een prima dorstlesser is. Aanrader voor de zomer.

We stappen nu over naar een oude bekende in de theewereld, eentje die je momenteel veel ziet als een bos bladeren in een groot glas. De Pure Peppermint. Altijd een heerlijk drankje, maar voor mij is dit geen thee, er zit geen enkel theeblad in dit zakje. Maar zo zijn er natuurlijk wel meer “theetjes” zonder thee maar die wel heel erg lekker zijn. Wat mij betreft mag het de naam thee houden en past het prima in een goed gevulde theedoos.

Lemongrass Ginger, een van de lekkerste koppen thee die ik voorgezet kan krijgen. Helaas is er veel verschil, de zakjes met daarin een soort van poedervorm zijn aan mij niet besteed. Gelukkig heb ik nu een zakjes met grove stukken citroengras en gember. Heerlijk kop thee. Maar laat zoals altijd bij een lemongrass wel voldoende trekken, beslist geen thee die je even kort in het water hangt. De 5 minuten die Chaidim aangeeft is prima.

Dan gaan we nu naar 2 smaakjes die ik nooit zelf zou kopen of ik moet al zo verkouden zijn en dat ik ga stomen, want daar is kamille natuurlijk geschikt voor. Maar bij een thee review is dit niet de bedoeling en behoor ik dit te gaan opdrinken. De eerste die ik drink is de Chamomile Lavender. De geur is overduidelijk kamille en ach het is gewoon te drinken. Lekker? Valt mee maar het is gewoon niet mijn smaak. Maar ben je wel een liefhebber, dan is dit een aanrader want het is wel een thee met behoorlijk smaak. De kamille is er niet overheen gevlogen maar zit wel degelijk in het zakje.

Wederom drinken we daarna een Pure Chamomile, smaak is voor mij identiek aan de vorige, maar deze heb ik iets kouder laten worden om eens te kijken of hij daarna misschien wel iets lekkerder wordt. Helaas kamille thee is niet mijn ding. Ik blijf het alleen gebruiken om te stomen bij een verkoudheid.

De laatste die ik ga drinken is de Four Seasons Oolong Tea, aangezien ik een oolong heel erg lekker vindt, heb ik deze bewust als laatste bewaard.  Zoals verwacht ruik in reeds bij het trekken van dit zakje de heerlijke oolong geur. Prima thee met een droge nasmaak.

Mijn totale beleving van de Chaidim thee is geweldig, lekker thee, voldoende in het buideltje maar ik mis 1 ding. Het touwtje aan het zakje. Het zijn pyramide zakjes zonder touwtje en label. Beetje lastig om uit je glas te halen.
Wat mij betreft zou het een prima aanvulling zijn op de Nederlandse markt en kunnen vele Nederlandse firma’s er een voorbeeld aan nemen.

De thee is uiteraard via een webshop te bestellen, https://www.chaidim.com/.

2 thoughts on “Chaidim

  1. Wat een prachtige zakjes zijn dat en wat een “bofkont” ben jij dat je die zomaar aangeboden kreeg.
    Mocht je ooit van plan zijn om daar eens te bestellen denk dan ook aan mij, misschien kunnen we dan wat samen doen.
    En als je nog eens Kamille thee krijgt om te proeven dan mag die wel naar mij doorschuiven hoor. Ik lust dat wel en de meeste vind ik lekker.
    Hoewel ik ooit wel eens heb weggegooid (weet niet meer van welk merk dat was) omdat die naar koeienpoep rook en ook zo smaakte.
    Kamille thee is goed om ‘s avonds te drinken, werkt ontspannend.

  2. Ik zal aan je denken wat betreft kamille thee. Drink momenteel Hennep thee, lekker maar zweef niet door het huis. Ik hou het merk Chaidim in de gaten, mocht er wat nieuws zijn dan zal ik zeer zeker kijken of ik eens kan bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 2 =