High Tea Festival

Zaterdagmorgen, we gaan weer eens iets leuks doen op theegebied. We gaan naar het Drentse Bunne alwaar een High Tea Festival plaats gaat vinden. Geen idee wat ik me daar bij voor moet stellen, maar als verwoed theedrinker en verzamelaar moet je daar uiteraard wel even bij zijn geweest.  Samen met José en Rensina (van mydailyteacup.nl) gaan we richting dit lieflijk klein Drents dorpje.  Klein is het inderdaad, er is vanuit de kant waar wij komen weinig parkeerruimte. Zie vele graslanden waarop geen koeien of paarden lopen,  was het niet mogelijk geweest om daar parkeerruimte te creëren? Later zagen we trouwens dat via een andere invalsweg dit wel mogelijk was. Kom ik gelijk bij het feit dat de enkele huizen rondom het festival allemaal hun tuin hadden afgeschermd met rood/witte linten. Nou snap ik ook wel dat je niet blij bent met een auto op je grasveld, maar had dit niet anders gekund? Het komt nu gelijk zo onvriendelijk over.

Op naar het kruispunt rondom een voormalig Melkfabriek, allerlei fleurige kraampjes lachen ons toe. Vele leuk aangekleed met theekopjes aan een lint. We lopen van theeleveranciers, naar heerlijk hapjes, maar zien ook veel sieraden, tassen, brocante artikelen die wat mij betreft niet zozeer bij een High Tea horen. Maar die wellicht zijn geplaatst als opvulling.  Omdat we reeds om 12.00 uur aanwezig moeten zijn bij een workshop Ice Tea maken, gaan we eerst nog even aan een overheerlijke panini met mozzarella en tomaat, we moeten maar een stevige bodem leggen voor onze Ice Tea workshop.  Nou is Ice Tea niet mijn ding en drink het nooit, maar we gaan er voor en wellicht denk ik er naderhand toch enigzins anders over. Helaas niet, voor mij blijft het koude thee met zo nu en dan een vleugje fruit smaak. De laatste die we maken is met rooibos, bruisend water, iets suiker en veel fruit. Deze is te drinken al zou ik het bruisende water zelf gaan vervangen door een mousserende wijn. Maar ja of het dan nog wel een Ice Tea is?  Jammer was misschien ook wel het feit dat we weinig meer deden dan wat fruit aan een reeds gekoelde thee toe gingen voegen. Te weinig zelf doen voor een te groot bedrag. Klein minpuntje.

Weer lekker naar buiten en nu een aantal stands bezoeken waar we reeds iets hebben gezien wat we willen aanschaffen. Lekkere huisgemaakte jam met een vleugje earl grey, boeren kaas, geen zoete dingen voor mij als chocolade en nougat, dit laat ik aan de 2 andere dames over. Maar wel een gesprek met de dames van Dutch Harvest, hier gaan we dus iets leuks mee doen en lezen jullie binnenkort meer op deze website en in de T-Post van november as.

Daarna gaan we nog een leuk gesprek aan met Niels van Bakken met Niels, ook met hem hopen we binnenkort een vervolg gesprek te hebben omtrent zijn heerlijke recepten die we graag willen delen met de lezers van de T-Post. Maar dan hebben we het ook wel gezien. De kaarten zijn door ons gekocht in de voorverkoop voor € 6,50 en gezien de prijs en aantal stands komt dit redelijk overeen, kan ik niet zeggen van de workshops, die waren wat mij betreft aan de dure kant en voor de spontane bezoeker die bv de Ice Tea workshop wilde volgen was het niet mogelijk. Alleen bij voorintekening. Een High Tea op het middenterrein was mogelijk voor € 29,95 wat ik zelf erg duur vond. Je zit op een plastic stoeltje en iedereen loopt langs je en voor dit bedrag heb ik toch wel leukere High Teas gehad.

Aanrader? Ja zeker, als theedrinker behoor je hier geweest te zijn, al was het alleen maar voor de heerlijke theesoorten die je er kunt kopen bij een aantal stands. Maar mocht dit het volgende jaar weer plaatsvinden in Bunne, dan zou ik graag meer aan thee verwante stands zien, al weet ik vanuit mijn evenementen verleden bij Dagblad van het Noorden dit moeilijk is en de brocante en sieraden staan te dringen om op je fair te mogen staan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 8 =