Thee Beurzen Tips

Fuchsia seizoen geopend

Een van de leukste uitjes in de zomer is samen met een tuinliefhebster richting de Open Dagen van Hobbykwekerij Lokhorst te gaan. Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Dit keer met Ina van de aurikels en wat hebben we een fantastische middag gehad. Eerst gaan we langs bij Marjolein van Bartjestuinzaden met een schitterende tuin, allemaal geweldige planten die voortkomen uit eigen gekweekte zaden. Wat een walhalla voor mensen die van tuinieren houden en niet van gestroomlijnde borders. Een tuin als een ware bloemenzee en van elk plantje weet ze de naam, herkomst en kan ze je veel vertellen. Heerlijk hier hou ik van en als je dan ziet waar ze woont, op een schitterende locaties op de uitlopers van de Hondsrug. Zoals te verwachten kon ik natuurlijk niet vertrekken zonder een nieuwe kuipplant, deze puur gekozen om de schitterende kleur maar zag zoveel meer wat ik eigenlijk wel mee wilde nemen maar soms moet je verstandig zijn want ik weet hoeveel er al staan en dat ik ook nog wel over mijn terras wil lopen. Maar ik ben dus vertrokken met een Acnistus australis in de Nederlandse wandelgangen ook wel mini brugmansia genoemd. Wat een heerlijk begin van de middag. Dan gaan we verder richting de fuchsia’s.

foto © Bartjestuinzaden

Nu weet ik hoe mijn planten er op dit moment bij staan, de jonge planten in volle bloei, de oudere nog in knop. Nu zijn de overwinterings mogelijkheden bij hun beter dan bij mij en ligt Gieten zuidelijker dan Zuidbroek, dus ik verwacht iets meer volle bloei dan bij mij thuis. Maar helaas heeft het warme voorjaar en nu de iets te koude en te natte periode ook hier er voor gezorgd dat veel planten nog niet in bloei staan. Maar gelukkig staat ook er ook veel wel in bloei en de dahlia’s zijn misschien wel op hun mooist. Ach wat kan ik hier van genieten, de vele planten, keurig op naam geplaatst. Moet in dit geval ook echt een compliment geven aan zoon Lokhorst die het levenswerk van vader Jan op uitstekende wijze heeft voortgezet.


Uschi Wlikomm

Uiteraard heb ik weer een aantal foto’s genomen van planten die ik graag nog eens wil bezitten ondanks dat ik elk najaar zeg, volgend jaar niks meer aanschaffen en er juist voor wil zorgen dat ik wil minderen want het kost me toch wel de nodige tijd en het is algemeen bekend dat ik hier een klok bezit die te snel loopt. Kunnen we niet eens een wat meer uren krijgen in een etmaal? Zelfs nu heb ik nog 4 jonge planten meegenomen, die gelijk in de avond een mooie grotere pot hebben gekregen zodat ze zich nog kunnen laten zien als volle bloeiend planten. Laat de zon dus maar weer komen.

Ina bedankt voor deze geweldige middag, heb er van genoten om dit eens samen met je te doen en ga graag de volgende keer eens met jou mee richting de aurikels. Hebben ze daar ook staande en hangende? In de loop van augustus ga ik zeer zeker nogmaals richting Gieten om dan te bepalen welke soorten ik nog graag volgend jaar wil aanschaffen.

Woon je nu elders in Nederland en ben je wel dol op tuinieren en fuchsia’s, neem dan zeer zeker een kijkje op de sites van Bartjestuinzaden en Hobby Kwekerij Lokhorst, ga je nog op vakantie richting Drenthe, dan is een bezoekje aan de Open Dagen van Lokhorst helemaal een aanrader.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 4 =