Ideaal weer voor Fuchsia’s

Tot op heden hebben we best wel een rare zomer, de ene dag is het boven de 30 graden, de volgende dag halen we amper 20. Komt er de zon er even door op een mindere dag, dan vliegen we gelijk weer naar de 30 graden en is het vies en drukkend warm. De regen komt op het ene moment met bakken uit de hemel, de volgende dag zie je hier in Oost Groningen diverse boeren die hun gewassen aan het beregenen zijn. De grond is kurk en kurk droog.

Ben ik hier blij mee? Ja en nee, al mijn buitenactiviteiten zijn tot op heden met droog weer geweest, zelfs op ons personeelsfeest (daarover zal ik nog eens in een volgende blog schrijven) kwam de zon keurig op tijd te voorschijn en deed onze sombere gedachten over dit feest in de morgen toen het nog stevig regende volledig vergeten. Maar wanneer ik mijn heg wil knippen en het volgens buienrader nog minimaal een uur droog zou blijven en ik stroom naar buiten breng om te beginnen en ik amper op de trap sta, het begint te miezeren en ik net op tijd alles weer binnenshuis krijg, dan baal ik uiteraard als een stekker.

Maar er zijn er ook die elke dag genieten van dit prachtige weer, die groeien als kool en vol zitten met dikke knoppen. Mijn fuchsia verzameling. O wat houden zij van dit weer lekker, lekker warm, zo nu en dan een beste bui en natuurlijk op zijn tijd een beste dosis voeding en liefde van mijn kant. Mijn terras is wederom een zee van potten, weliswaar minder dan vorig jaar, maar nog steeds veel fuchia’s.  De oudere planten hebben het niet allemaal overleefd, het overwinteren op zolder is nog steeds te warm, maar kan helaas niet anders. Maar de planten die het overleefd hebben, zien er stuk voor stuk weer mooi uit al zijn ze iets later dan de nieuwe planten die ik heb aangeschaft. Kon het toch in april niet laten om weer mijn slag te slaan bij Hobbykwekerij Lokhorst in Gieten. De komende weken zullen mijn fuchsia volgers dus weer mooie beelden kunnen zien. Ben je geen liefhebber en volg je mij om een andere reden, laat me dan eens zien wat jullie op het terras hebben staan. Mag graag ideeën opdoen voor het volgende seizoen.

Machu Picchu 

Diadem 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × drie =