Belevenis in Londen

Ergens in november van het afgelopen jaar vroeg vriendin Pia mij of ik misschien zin had om mee te gaan naar Londen. Niet zomaar naar Londen, nee een concert van Adele. Mijn eerste ingeving was uiteraard, ja natuurlijk, maar ik woon natuurlijk niet alleen, woon met volwassen zoon en Rambo, dus even overleggen of dit ook voor hem te plannen is zodat er iemand is die Rambo op tijd kan uitlaten.

Geen probleem, hij neemt lekker een weekje vrij en ziet het wel zitten om een aantal dagen alleen te zijn met zijn grote vriend Rambo. Vanaf dat moment weet je gewoon dat je over een half jaar naar Londen zult gaan, maar ach dat is nog zover weg. Door alle geweld van de afgelopen maanden in Londen en tijdens een concert in Manchester ben je er even meer mee bezig dan normaal gesproken. Vaak is het de buitenwereld die vraagt of je wel gaat en dat ik goed uit moet kijken. Ja hoor, we gaan en we zullen goed uitkijken.

Dan is het eindelijk zover, vliegen vanaf Eelde naar Southend, lekker ontspannen vliegen, dan nog even met de trein naar Liverpool Street en daarna begint het echte Londense hectiek. De underground richting ons hotel nabij Kensington Park. Als haringen in een tonnetje in een veel te warme metro, hoezo opletten op verdachte personen? Alle goede raad van je afzetten en gewoon gaan genieten. Koffer hotel naar binnen, de noodzakelijke spullen mee en weg…….richting centrum Piccadillly Circus, Oxford Street, Trafalgar Square, Westminster, Big Ben en Thames. We zijn niet gekomen om op een hotel kamer te zitten, dus lekker genieten.

  William Shakespeare                                                                     Big Ben 

Nabij de Big Ben, na al uren te hebben lopen wandelen, bezoek aan de M&M store, theedrinken in een te gek theater café. mega dure kleding hebben gezien die we never nooit niet zullen kopen, stappen we aan boord van een rondvaart boot om via de Thames richting Tower Bridge. De enige manier te samen met de Underground van de ene kant Londen naar de andere te komen. Want het verkeer staat continue vast en de stad stinkt gewoon naar uitlaat gassen. De boottocht is gewoon leuk, je ziet veel bekende gebouwen, maar ook het nieuwe London komt voorbij, panden met veel glas en vreemd vormen.

  

M&M Store                                                                                      The Shard 

Voorbij de Tower Bridge is het dan weer lopen richting een underground om zo weer in de buurt van ons hotel te komen. Hopende dat we nog op tijd zijn om nog te kunnen eten in The Swan. Want de hoeveelheid stappen die we vandaag hebben afgelegd maakt hongerig en dorstig.

                                                                          The Tower Bridge 

                                                                                The Swan 

2 thoughts on “Belevenis in Londen

  1. Londen blijft een hele beleving. Twee jaar geleden was ik er ook met een vriendin, wij hebben geen boottocht gemaakt over de Thames maar een fietstocht met gids langs de Thames. Op je fiets over de Tower bridge?.

  2. Hahaha, nu hebben wij toch een ding gezegd, nooit op de fiets door Londen. Dat lijkt me bijna onmogelijk. Zou trouwens ook nooit met een auto de stad in gaan, het is een grote file en alles rijdt maar door elkaar heen. Lang leve de Hop on, Hop off

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − een =