Let’s twist beer!

Op een theefestival is natuurlijk veel meer te zien dan alleen thee en dus kijk je niet bepaald vreemd op dat er bij een leuke stand ook bier te zien is. Maar dan rijst gelijk de vraag, wat is de link tussen thee en bier? Nou dat is heel snel uit te leggen, het is een helder biertje met naast de gebruikelijke ingrediënten een vleugje Earl Grey van Twistea.

Nou daar wil ik dus zeer zeker een van meenemen, op een warme dag is een lekker koud biertje niet te versmaden, op onze afsluitende ronde waarop alles wordt gekocht wat we graag mee willen nemen naar het noorden, kom ik dus terug bij de stand van Twistea om een biertje mee te nemen. Daarop komt het gesprek uiteraard op het reviewen van dit biertje en promoten via website en T-Post. Hier willen ze graag aan meewerken en zodoende krijg ik bier mee om te testen.

Afgelopen donderdagavond was het zover, warme en drukke dag, tegen een uur of 9 wordt het tijd voor een lekker koud drankje. Dit keer dus de Wūyún , Hemelwater Craft Beer met een vleugje Earl Grey van Twistea. Schuimt prachtig goud geel in het glas en ik ruik bier, maar zodra je dichter in het glas komt, ruik je ook heel erg goed de Earl Grey. De eerste slok is verfrissend en een echte biersmaak. Even rustig laten zakken en de smaak blijft verrassend lang hangen en dan proef je ook echt de theesmaak.

Een tweede ferme slok dan maar, want er moet goed geproefd worden. Wederom een teug die lang op je smaakpapillen blijft tintelen.  Ik moet dan bijna bekennen dat een normaal bierflesje te klein is,  in de zon op een terras zou er al snel een tweeede besteld zijn.

Ondanks mijn aanvankelijk scepsis tegen bier met een theesmaak kan ik alleen maar positief zijn . Ben je in de omgeving van Noord Brabant dan is dit zeer zeker een aanrader om eens langs te gaan en een biertje te drinken.

Wil je liever online bestellen, dat kan via https://www.twistea.nl/p/wuyun-twistea-hemelwater-earl-grey-bier-1/

Voor meer informatie kunnen jullie gaan naar de site van

Hemelwater Craft Beer en Twistea 

Foto © Rensina

3 thoughts on “Let’s twist beer!

  1. Wat een leuk review!
    Zo jammer dat ik nu geen biertje heb meegenomen…
    Maar dan moet ik ze maar gaan verkopen als mijn winkeltje open is 😉
    Hoeven we ook niet helemaal naar Brabant

    1. Ben ik wel met je eens, zou hier ook te koop moeten zijn. Mochten we nog naar Maddy gaan dan komen we in de omgeving en wil ik zeker meer meenemen om hier te laten proeven door een aantal vrienden. Zij dit altijd roepen dat thee een oud wijvendrankje is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =