Oosterwijtwerd, the place to be

Een van de leukste uitjes die ik me kan bedenken, op zondagmiddag ergens een High Tea gaan doen. Soms op een eerder bezochte locatie maar het is natuurlijk ook altijd heel erg leuk om ergens voor de eerste keer te komen. Zo werd er dus afgelopen zondag richting Oosterwijtwerd gereden. Nu zal menigeen zich afvragen waar dat dan wel mag liggen. Nou om het grofweg duidelijk te maken voor iedereen, tussen Delfzijl en Groningen, voor de Groningers onder ons,  midden in het aardbevingsgebied nabij Loppersum.

Via een zeer toeristische route, langs koolzaadvelden en na verloop van tijd tussen de koeien rijdend kwamen we bij Restaurant Veldzicht. En de naam deed zijn eer aan, aan alle kanten veld te zien met een enkele woning of boerderij. In de verte zo nu en dan een torenspits. Maar op een zonnige zondagmiddag een unieke locatie, waar de stress gegarandeerd van je schouders valt.

Wat we dan meemaken overtreft onze stoutste verwachtingen. Een High Tea voor 2 personen en we weten gelijk dat we de verdere dag niet weer aan tafel hoeven te gaan. Beginnende met een kop aspergesoep, heerlijk vers, Meinardi asperges van de Groninger grond en daarna wordt onze tafel vol gezet met allerlei heerlijke hapjes.

Sandwiches met vlees, vis en brie, quiches met prei, scones met jam van aardbeien en custard, bonbons, taartjes en nog veel meer heerlijkste dingen. O en wat te denken van super dikke aarbeien gedoopt in chocolade! Er komt geen einde aan. Natuurlijk worden al die lekkere hapjes voorzien van de nodige thee. Ook dit is tot in de puntjes doorgevoerd, de biologische thee die wordt geschonken is van Puro. Een van de betere Nederlandse theesoorten.  Wat deze High Tea wel erg verrassend maakt ten opzichte van vele andere, het serveren van kaas en Groninger metworst.

Na 2 en half uur theedrinken en eten, verlaten we weer Oosterwijtwerd, via Eenum richting Tjamsweer, daar zouden we nog een kerkhof bezichtigen maar dit bleek niet de juiste locatie te zijn, dan via Appingedam, Steendam naar Tjuchem om daar de heerlijke koolzaad velden te ruiken.

Al met al kan ik terugkijken op een fantastische middag en voor wie eens een leuk uitje zoekt, ga eens langs restaurant Veldzicht. Niet alleen het adres voor een High Tea, maar ook voor een lunch, diner of zomaar een kopje koffie. Bij Simone en Stefan Kolumer zijn jullie van harte welkom.

Voor meer informatie verwijs ik jullie naar de website http://restaurantveldzicht.nl/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − zeven =