De Pies van Patries

Zaterdag was het eindelijk weer eens zover, samen Ineke, Linda en Pia weer ons reünie uitje. Dit keer lekker dichtbij huis. Veendam stond op de planning, allen hebben we jeugdherinneringen aan Veendam. Singeltjes kopen op maandagmiddag bij Rosies, dan waren ze afgeprijsd en soms waren ze door ons de zaterdag ervoor al even een klein beetje naar de zijkant geplaatst zodat we hem nog wel konden kopen. Daar ging dan mijn zuurverdiende geld tijdens het vakkenvullen in de plaatselijke supermarkt.

Maar de herinneringen zijn er ook aan Barrage en Padje, al mocht ik bij de laatste beslist niet komen, maar alles wat niet mocht dat deed je toch stiekum wel. En daar hadden ze nu eenmaal naast bier, drank, stuffies ook shirts van de New Adventures te koop. Helaas pa en ma, alleen daarvoor moest ik er al heen.

Dus onze plannen voor Veendam waren goed, eerst een wandeling door Veendam met tussendoor natuurlijk een drankje en dan na afloop richting Parkzicht. Eigenlijk wel gek, want tijdens onze jeugd was het note done om naar Parkzicht te gaan. Dat was voor de meiden van de Spinazie Academie. Nu zou je zeggen, wat een onzin, gezelligheid kun je overal vinden.

3 uur zaterdagmiddag, via Kerkstraat, richting het oude Station, toen niet in gebruik, nu vooral bekend om de Museum spoorlijn, helaas restaurantje is dicht, we zakken teleurgesteld weer af richting centrum, dan maar thee met wat lekkers op de promenade. Ach wat vliegt de tijd, vele namen gaan over tafel, hoe zal het zijn met….., leven de ouders nog van…., de verliefdheid op Frank, alles wordt besproken. Als laatsten verlaten we de zaak en wandelen weer verder, moeder Haan die tegenwoordig ook in Veendam woont, wordt spontaan met een bezoekje vereerd en dan gaat het richting Parkzicht.

Voor mij een locatie waar ik wel vaker kom aangezien dit ook wel enigzins de plek was waar in tijdens mijn periode bij de BV Veendam vaak en langdurig kwam (dames kamer 81 heb ik nooit van binnen gezien). En hier blijven we dus plakken en worden er vele verhalen verteld, zorgen we voor de nodige sfeer in de tent, even lekker meezingen is niet verkeerd.  Als afsluiter na een heerlijk diner, is er dan thee. Nee geen doodgewone thee, hier in de regio van Pekela, gaan we voor de Hennep Thee. Lekker? Ja eigenlijk best wel lekker, maar ik miste toch wel enigzins de kleur aan de thee en dan komen we gelijk weer terug bij een van de onderwerpen die we hebben besproken: filmen tijdens sex. Nou zal menigeen denken, waar gaat dit over. Ja mijn thee zag er uit als de Pies van Patries. 

Ineke, Linda en Pia, het was weer super gezellig, kijk al weer uit naar de volgende keer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 2 =