Ineke in India

Gaande weg je leven verdwijnen er mensen op je pad, vriendschappen verwateren, interesses veranderen, familiebanden blijken maar van 1 kant intact te worden gehouden en helaas sommige komen te overlijden. Maar er komen ook nieuwe mensen op je pad, buren, collega’s van nieuwe afdelingen, je komt gewoon weer nieuwe gezichten tegen. Sommige van deze personen lopen weer verder met je op het levenspad en worden van collega’s soms vrienden. Enige jaren terug ontmoette ik dus Carola, zij had al eerder bij de krant gewerkt en kwam weer voor bepaalde tijd bij ons werken en werd mijn toenmalige vervangster. Ondertussen is ze al weer jaren vertrokken, 2 kleine monstertjes rijker en heeft een totaal ander leven. Maar het contact tussen ons is er nog altijd, er staat zelfs al weer een super leuk concert in de planning in het najaar van 2017.

Via Carola leerde ik dus weer Ineke kennen, buurvrouwtje en hardstikke leuke meid. En zij staat vandaag in de spotlights bij me. Waarom staat ze in de spotlights? Omdat zij naar India is geweest en van mij dus het verzoek kreeg om te kijken naar theezakjes. Nu is India echt wel een theeland, maar er komen geen honderden zakjes vandaan. Er zijn de afgelopen jaren al een aantal vrienden richting India geweest en merendeel komt terug met hooguit 1 zakje of helemaal geen zakjes. Het is toch voornamelijk losse thee wat men er ziet en in de hotels zie je dan ook vaak pot thee.

Tijdens haar reis werden we via Facebook op de hoogte gehouden van alles wat ze daar te zien kreeg, prachtig land, erg armoedig en wanneer je de filmpjes ziet, dan zou ik daar nooit gaan deelnemen aan het verkeer. Het lijkt wel een mierennest. Maar daar staat tegenover dat ik gebouwen voorbij zie komen die eeuwen oud zijn, waaronder Tai Mahal. Geweldig.

 
Na terugkomst krijg ik na enkele dagen een berichtje dat er wel thee werd gedronken, maar van losse thee en dat theezakjes ook nu weer onvindbaar waren. Ze verontschuldigd zich dat er maar 2 dezelfde zakjes zijn gevonden. Nou maakt mij dit natuurlijk helemaal niets uit, elk zakje wat binnenkomt en niet in mijn verzameling zit, daarmee ben ik heel erg blij. Nu maar hopen dat ik hem dus nog niet bezit. En wanneer hij dan daadwerkelijk bij me is, dan is het een totaal nieuw zakje, merk ken ik ook niet en al met al ben ik dus super blij me dit zakje wat weer een fantastische aanvulling op mijn verzameling is. Ineke heel erg bedankt.
Please follow and like us:

One thought on “Ineke in India”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + twaalf =