Thee Beurzen Tips

Kerstkaarten

Woensdag was er een stelling op de site van RTV Noord omtrent kerstkaarten. Wie schrijft ze nog en wie gaat voor de moderne variant en plaatst een berichtje op Facebook of nog leuker en makkelijker wie stuurt even een app-je en als het even kan naar een grote groep in een keer. Ben je binnen 1 minuut klaar en weet iedereen dat je een persoon bent die met zijn tijd meegaat en die ook nog eens aan je denkt. Tsja, wat moet ik er mee. Ik reageer er dus niet op, mooi dat iedereen het via allerlei kanalen doet, maar ik reageer er dus niet op. Iemand die niet de moeite neemt om een persoonlijk woord tot mij te richten en dit via een voor mij niets zeggend berichtje doet, die denkt bij het tikken van de woorden totaal niet aan mij. 

 
En wees eerlijk, deze persoon denkt dan ook niet aan jullie. Die denkt misschien aan zijn of haar portemonnee en aan het snel afhandelen van een verplichte bijdrage aan deze tijd van het jaar. Maar zou deze persoon aan mij denken dan zouden de woorden misschien anders gekozen zijn. 
 
Afgelopen dagen zijn hier weer echte kaarten de deur uitgegaan. Voor een aantal heb ik speciale kaarten gekocht om zo even aan hun te denken. Een berenkaart voor een berenmoeder, een zwart wit kaart met tekst voor een kaartenliefhebster, een kaart met een persoonlijke boodschap voor een vriendin in moeilijkheden en zo kan ik wel even doorgaan. Maar wat moet ik met de kaart voor de vriendin die ik zie wegkwijnen? Weet dat ik nooit een terug zou krijgen, moet ik hem wel sturen? Nee ik doe het niet meer. Liefde tussen vrienden gaat verder dan elkaar eens zien en spreken, het slaat ook de arm om je heen als je zoals afgelopen zomer volledig afknapt door een misselijk akkevietje. Maar ook dan hoor je niets van deze vriendin, ondanks de noodkreet die ik via Social Media verzond. Dus voor mij een heel duidelijk signaal dat Social Media een vreselijk luchtig gebeuren is. Ik stuur dus gewoon leuke kaarten naar familie, vrienden, kennissen en collega’s waarvan ik weet dat ze dit waarderen en me ook zien staan in minder leuke tijden.

 
En als oppepper voor deze dagen een super leuk zakje wat sinds enige weken in mijn verzameling zit. 
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 12 =