Angst

Soms gebeuren er dingen in het leven waarbij woorden overbodig zijn. Angst regeert de westerse wereld. Maar angst is een slechte raadgever. Ben ik bang? Nee! Ben ik bang voor iets anders? Ja zeker ben ik dat. De man die wellicht premier van Nederland gaat worden en die momenteel in de kamer zit als volksvertegenwoordiger en van mijn belastiggeld nu vreselijke dingen doet op Twitter met Angela Merkel in de hoofdrol. Ja voor deze man ben ik bang. 

En dan komt de vraag, wat voor zakje zet ik hierbij? Een mooie met kersttafreel? Nee dat past niet want een mooi wit vredig landschap past beslist niet bij deze dagen. Nee het zakje wat klaar stond om vandaag op mijn blog te komen, plaats ik later nog wel eens, maar ik kies nu voor een zeer eenvoudig zakje. Twee handen die zich warmen aan een kop thee. Misschien staat dit wel symbool voor de wereld, handen die zich warmen aan elkaar. Zo zou het toch moeten en kunnen zijn. Maddy, waarschijnlijk had je dit zakje helemaal niet met een bepaalde gedachte als scan naar mij gestuurd, maar het geeft voor mij wel het gevoel van samen vechten voor een wereld waar iedereen met en naast elkaar kan leven.


5 thoughts on “Angst

  1. Inderdaad Maria had ik niet echt een bepaalde dieper liggende gedachte bij dit zakje. Behalve dan die van geborgenheid (is eigenlijk ook wel een dieperliggende gedachte hè?). Als ik dit zakje zie geeft me dat toch altijd wel een gevoel van warmte en geborgenheid in de donkere dagen. Koude trotseren en daarna genieten van een heerlijke kop warme (en ik denk dan eigenlijk niet direct aan thee) chocolademelk.
    Maar vanaf nu zal ik denk ik altijd door jouw ogen naar dit zakje kijken. Want ook ik ben niet bang maar net zoals jij wel voor die enge meneer in de 2e kamer en voor de uitslag van de aankomende verkiezingen.
    Ik ben er inmiddels achter dat voor ons samen het gezegde of spreekwoord (weet niet precies wat het is) "Twee zielen, één gedachte" wel aardig goed in de buurt komt.

  2. Ben ik nu zo dom dat ik niet weet welke engerd jullie bedoelen? Ik ben bang dat ik het met jullie eens zal zijn maar wie o wie wil mij antwoord geven? De burgermeester van Rotterdam. Aboutaleb?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 5 =