De laatste week voor kerst

De laatste week voor kerst is aangebroken en brengt weer de nodige hectiek met zich mee. Vreselijk druk op het werk, thuis moet er natuurlijk ook nog wel iets gebeuren en ergens in deze drukke periode moeten er ook nog boodschappen worden gedaan. Geen idee wanneer, maar zal wel op donderdagavond gaan gebeuren. Want naast alle drukte is er as vrijdag nog een feestje in de familie en dat wil wel iets zeggen aangezien ik bijna geen familie bezit. En dan komen we gelijk bij de kern van dit verhaal. Gezelligheid, familie en kerst. Niet voor iedereen is dit weggelegd. Na het overlijden van mijn moeder in 2006 is de band met mijn zus verslapt of moet ik misschien zeggen, is de band die er niet was nu helemaal verdwenen? Ik weet het niet.  Dan het verdriet om mijn oudste zoon, ach dit komt met kerst zo dichtbij. En dan blijft er over 1 neef en 1 nicht, er zijn er wel meer maar die spreek en zie ik nooit. Maar het gekke is dan weer dat ik met een achterneef en achternicht wel weer contact heb. En sinds de komst van Facebook ook met wat familie van mijn vaders kant, nicht in Nieuwe Niedorp en wat in IJmuiden. Nee kerst is niet voor iedereen een uitgemaakte zaak van leuk met de familie bij elkaar zitten. Vrienden? Ja die zijn er zeer zeker en vrienden kies jezelf, die passen bij je en zitten vaak op een zelfde golflengte. Maar zijn die altijd zo blij met kerst? Nee hoor, de ene vriendin zit in een huwelijk wat niet goed zit, dan andere heeft te maken met ziekte en weet totaal niet wat 2017 gaat brengen.  De derde is verslaafd aan internet en is 24/7 aan het zoeken naar een man want vindt zichzelf incompleet zonder man. Bij al deze mensen is kerst geen feestje van gezelligheid maar wel het zoeken naar een klein lichtpuntje tijdens kerst.

Dus as vrijdag ga ik naar een feestje van neef en nicht en bedenken dat ook hun kerst anders is dan dat ze misschien 50 jaar geleden hadden gedacht toen ze in hun huwelijks bootje stapten.

Misschien een beetje somber verhaal, maar dat mag ook wel eens, het leven is niet altijd een lolletje en vandaar dat ik er maar een somber zakje bij plaats. Nummer 19 uit de Allnatura Advent serie 2016. Merendeel van de zakjes was gelijk aan 2015 maar een viertal zakjes was nieuw oa dus nummer 19.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + 12 =