Kerst is begonnen

Aan de vooravond van kerst heb je ergens het moment dat kerst voor je begint. De boom staat al een week in huis, de laatste kerstkaarten zijn gisteren geschreven en kunnen vandaag op de post maar dat wil nog niet zeggen dat het kerstgevoel er is. Maar sinds gisteravond is deze weer binnen. Net als de afgelopen jaren ben ik wederom weer naar een kerstconcert geweest van de 3Js. Was dit de eerste keer geweldig, de 2de keer nog mooier maar dit concert overtrof voor mij alle voorgaande. Kwam het misschien door hun ode aan Leonard Cohen, ik weet het niet, maar wat ik wel weet dat er geen betere zanger is dan Jan Dulles, hoe geweldig de concerten van afgelopen maanden ook waren, qua zang is hij verre weg de beste en dan heb ik het niet over de teksten. Want voor hun geen zoetsappige kerstliedjes over sneeuw en kadootjes. Nee teksten over de realiteit van het leven of oude keltische teksten welke over kerst gaan maar die geen enkele vorm van waarheid bevatten.  Nu had ik hun nieuwe cd reeds in huis en vindt deze weer geweldig, maar live is Tell me Your Story nog vele malen mooier en wat te denken van Halleluja? Helaas zijn de opnames die hier staan en komen te staan niet vanuit Veendam. Al met al kan ik zeggen, Kerst is begonnen.

Vandaag eem zakje uit mijn eigen verzameling en wellicht een van de mooiste die dit jaar is uitgegeven rondom kerst. Al hoewel? Er komen nog meer hele mooie voorbij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − veertien =