Vluchteling in Nederland

Afgelopen maandag avond, ik ben alleen thuis als er tegen half 7 wordt aangebeld. Wanneer ik de deur open zie ik een vrouw staan, die mij elke week vele folders in de bus gooit. Zie haar regelmatig in het donker lopen en ze is altijd erg vriendelijk.
Nu is het hier de gewoonte dat men bij het bezorgen van de krant aan het eind van het jaar een kleine bijdrage geeft. Heb eerlijk gezegd geen idee of dit een noordelijke traditie is of dat dit in het hele land wordt gedaan. Ik begrijp uiteraard dat dit de bedoeling is en er liggen al een aantal euro’s klaar voor de bezorger van het dagblad en het weekblad. Pak dus 1 euro en geef deze en bedank hoor voor het keurig bezorgen van de folders, tevens wens ik haar fijne feestdagen en dat ze maar een gezond en veilig 2017 in mag gaan. 


En dan komt het verhaal los, dat ze is gevlucht naar Nederland, dat ze zich hier in het koude kleine dorpje zo veilig voelt en zich welkom voelt. Ach wat ben ik blij dat we hier te maken hebben met een jonge moeder die zich veilig voelt, dat maakt mijn dag helemaal goed. Ik hoop maar dat ook anderen in mijn buurt haar de deur opendoen en het gevoel geven dat ze hier een warme en veilige kerst tegemoet gaat.

Onderstaand zakje zit in mijn verzameling, maar deze scan werd me gemaild door Maddy. Hiervoor uiteraard ook weer mijn dank.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + twee =