Alle Vieftig Goud

Landelijk hebben we de Top 2000, uiteraard heb ik mijn lijstje daarvoor aangemaakt. Maar regionaal hebben we er ook nog Top 50 en daar stemmen we nu  voor. Wat heb ik daar staan? Veel regionaal materiaal. 
Nummer 1 is voor mij, Mien Machtig Wad van Alex Vissering, pracht nummer en doet me altijd denken aan mijn vader.
Nummer 2 is Edwin Jongedijk met As ik de kaans zol kriegn, alleen al de stem van deze man geeft me kouwe rillingen.
Nummer 3 is Erwin de Vries met De Polder, geeft een duidelijk beeld van het Groninger Land.
Nummer 4 is Jan Henk de Groot met de Mamme van Michel, humor is zo belangrijk in mijn leven.
Nummer 5 zijn Claudia de Breij en Waylon Mis je zo graag, voor mij de mooiste van 2016 
Mijn eigen keuze is Loop met me over Zee van de 3Js, voor mij het allermooiste Nederlandstalig nummer.
Dus een totaal andere lijst dan die ik bij de Top 2000 heb gemaakt. 


Maak ik kans dat een van mijn nummers op de eerste plaats komt te staan? Geen idee, vermoedelijk niet want veel Groningers kijken niet verder dan Ede Staal, de troebadoer die al jaren is overleden maar zijn muziek blijft altijd voortleven hier in de provincie. Terecht misschien wel want hij was de voorloper van veel artiesten die na hem kwamen en ook in het Gronings gingen zingen maar vele nummers van deze mensen zijn tig keer mooier dan het werk van Ede Staal. Stemmen tot 18 december en Oudejaarsdag zullen we horen wie nummer 1 is geworden.

Vandaag geen zakje, maar een klein pyramide doosje, zit niet in mijn verzameling maar hoop dat Lidy het de komende dagen gaat lukken om dit voor me mee te nemen uit Londen.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + tien =