Winter

Al enige weken hebben we al te maken met vorst en helaas ben ik dus helemaal geen wintertype. Tuurlijk vind ik het leuk dat er overal lichtjes branden, de gezelligheid die naar buiten straalt maar ik erger me dus vreselijk aan het s’morgens om kwart over 7 al buiten staan en autoruiten krabben. En dan heb ik het nog niet over sneeuw en ijzel, dat is helemaal vreselijk. Misschien mooi voor mensen die niet werken en gewoon thuis kunnen blijven, maar in die situatie zit ik niet. Er wordt van mijn wel verwacht dat ik elke dag in Groningen verschijn en mijn werk kan doen. Maar ik heb natuurlijk heel veel Friesche collega’s en die denken daar totaal anders over. Ze hebben de schaatsen nog net niet op de rug maar her en der hoor ik toch al iemand zeggen, dat we een strenge winter krijgen en dat er misschien wel weer eens een Elfstedentocht kan komen. Ben ik daar dan blij mee? Ja, want dan mag ik eindelijk eens een Elfstedentocht krant naar in de picture zetten en zorgen dat deze in heel Noord Nederland te koop is. Wouw, dus ik zal niet zeuren over koude nachten.

Vandaag een zakje uit mijn eigen verzameling, Basur en uitgegeven najaar 2016.

3 thoughts on “Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + drie =