Thee weekend in 2 delen

Man man, wat een super heerlijk weekend. Aangezien er zoveel te vertellen valt, gaan we dit in 2 delen bloggen. Zaterdagmorgen kwart voor 5 in de morgen, vreselijk donker, koud en ook nog eens regen. Gatver, je zou toch uit je bed moeten. Helaas moet ik er uit, want het voelt echt als helaas, bedje is nog zo heerlijk warm en het vooruitzicht om 3 uur, gedeeltelijk in het donker en waarschijnlijk door de regen richting het westen van Brabant te rijden is niet echt een aanlokkelijk idee op dit tijdstip. Maar een douche, broodje en wat te drinken verder is het toch iets minder erg.

Even voor 6 uur, nog steeds heel erg donker, José komt de straat in rijden. Alles wordt in mijn auto gepakt en om 5 voor 6 is het zover, we kunnen rijden, op richting Rijsbergen. Piet we komen er aan! Groningen, Heerenveen alles gaat in het donker aan ons voorbij, bij Joure richting Emmeloord en ter hoogte van het Tsjeukemeer zien we het eindelijk lichter worden en lijkt Brabant ineens minder ver weg te liggen. Ik rij best veel kilometer maar niet altijd uren in het donker, ergens in de omgeving van Utrecht heb ik het dan ook even helemaal gehad met autorijden en wil ik toch even wat frisse lucht.

Al snel gaan we weer verder, het is nog steeds heel rustig op de wegen en binnen de 2 en 55 minuten die er stond voor de route Zuidbroek-Rijsbergen en dus ook nog met pauze, rijden we de parkeerplaats bij de Koutershof op. Half uur te vroeg, maar er zijn al heel wat mensen aanwezig en er wordt binnen al druk geruild.Plekje zoeken, lekker in een ver hoekje, kunnen we alles goed overzien en hier hebben we wat meer ruimte om alle bakken en mappen uit te stallen. Laat het ruilen maar beginnen. En dan is het weer net als alle andere keren wanneer ik op een beurs aanwezig ben. De tijd vliegt voorbij, van alle kanten komen nieuwe zakjes mijn kant op en wordt er gesnuffeld in mijn dubbelen voorraad. De leuke anekdotes vliegen over tafel, al hoor ik hoor ik ook intiemere verhalen. Ja wanneer Jeanet Tok Tok gaat trouwen dan is er uiteraard veel te vertellen. Texel is nog in beweging. Joke en Jaap komen wat later binnen, ja dat krijg je met een oudere man, alles gaat wat trager. Oeps nu krijg ik Jaap op mijn dak. Hahaha, de lol is weer vollop aanwezig in ons hoekje. Even is er paniek, Jonas is zijn bruine zak kwijt, waarom krijg ik nu gelijk de schuld? Kent hij me ondertussen goed genoeg? Hahaha, gelukkig stond de zak veilig bij mij onder de tafel voorzien van portemonnee. Nooit weer je portemonnee zo open en bloot laten liggen, Jonasje! 

In de tussentijd is ook Cobie binnen gekomen. Cobie die naar jarenlang verzamelen heeft besloten om te stoppen met verzamelen. Voorzien van mega veel zakjes en hoesjes gaat er heel veel in de verkoop. Leuke oude zakjes zie ik voorbij komen, missende exemplaren en complete series verwisselen daar van eigenaar. Ook ik zie zakjes die ik graag wil toevoegen, een complete doos met hoesjes gaat mee naar het noorden en dan nog 2 ordners vol met gebruikte hoesjes waar ik prima dubbele zakjes in kan doen. Maar alles toch wel enigzins met een dubbel gevoel, wat zullen we Cobie en haar dochter Ingrid missen. Ze waren er eigenlijk altijd en wisten veel te vertellen omtrent verschillen ed. 

En het ruilen, dat blijft maar doorgaan tot dat ik op een bepaald moment zie dat het al 3 uur is geweest, bah die tijd gaat weer veel te snel. Ik zie nog zoveel mensen waar ik mee zou willen ruilen, maar dat gaat hem niet worden. De laatste is Ilona met de nieuwe Puro zakjes. Het is reeds 4 uur geweest en men is al druk bezig om de zaal om te bouwen voor de dansavond. We pakken alles weer in, de nieuwe zakjes zitten veilig in mijn Gouden Tasje. Totaal 425 nieuwe aanwinsten

En dan????? Dan rijden we niet terug naar Oost Groningen, nee er zijn totaal andere plannen, we gaan richting Steenbergen. 

 

One thought on “Thee weekend in 2 delen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + twee =