Muziekweekenden

Oktober heeft dus vol gestaan met allerlei leuke momenten die in het teken staan van muziek.
Waren er grote concerten in de Martiniplaza en Ziggo Dome, er was ook een bluesmiddag in Carambole in Winschoten maar ook 2x een kleine instore optreden in de allerleukste platenzaak van Noord Nederland. Menigeen zal nu roepen? Platenzaak!!!! Ja mensen, ik kom nog in een platenzaak. Uiteraard wordt er hier muziek geluisterd via Spotify, maar voor mij is dat meer een medium om te bepalen of ik iets ga kopen, de ja of de nee, stel ik er mijn eigen lijsten samen met artiesten waarvan ik er maar 1 of 2 nummers leuk vindt (sorry Bieber, ik vind alleen “Love Yourself”leuk).

Dus vandaar mijn bezoek aan een platen en cd zaak. Ik koop er cd’s maar het grootste gedeelte van de zaak staat vol met heerlijke lp’s. Wanneer ik eerlijk ben, er gaat niets boven een lp, was het alleen al de hoes, hier kan toch niets tegenop. Doet me even denken aan plm 40 jaar terug, pubertje die toen ook al heel veel aandacht gaf aan muziek. Omdat ik de hoezen van de lp’s zo mooi vond was er door mijn vader een soort van rek gemaakt waarin ik 9 negen lp’s kon plaatsen, zodat de hoezen de nodige aandacht kregen. Helaas bezit ik geen foto’s maar weet nog wel dat Herman Brood er standaard in stond met de lp Spritz, vermoedelijk stond Mick Jagger naast hem en ongetwijfeld ook iets van de Eagles.

Maar de afgelopen 2 zaterdagen was ik dus bij een Instore optreden, vorige week bij Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk en afgelopen zaterdag bij de Ierse songwriter Robb Murphy. Het eerste weekend was volle bak want beide zangers zijn regionaal zeer bekend en daar willen mensen dan graag op afkomen. Wat bekend is krijgt automatisch meer bezoek. Geweldig, maar juist het 2de optreden van Robb Murphy was verrassend. Je kunt dan uiteraard eerst op You Tube of Spotify gaan luisteren maar ik laat me graag verrassen en vond het optreden van de 4 Ierse mannen geweldig. Dat ging dus weer geld kosten, want ik wil dit vaker horen, dus de cd gaat mee naar huis. (Oeps dure maand, Leonard Cohen, Jan Henk de Groot, Edwin Jongedijk en Zucchero gingen je deze maand al voor).

Marjolein heel erg bedankt voor deze fantastische middagen. Wat mij betreft heb je er een fan bij en kom ik zeker de volgende keer weer bij een instore optreden. Heb mijn muziek hier maar aangepast want jouw zaak verdient gewoon een eigen nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 5 =