Zoveel stijlen muziek

Muziek, het is een ontzettend groot onderdeel van mijn leven, ik word wakker met muziek en ik ga slapen met muziek. In de tussenliggende periode probeer ik zoveel mogelijk te luisteren, helaas lukt dat niet altijd, op de afdeling waar ik zit is men van de stilte en muziek wordt daar gezien als een storend element. Gelukkig heb ik heel veel werkzaamheden die ik in alle rust moet uitvoeren en ik kan me dan afsluiten van de rest met oordopjes. Nadeel is dan wel dat ik ook niks meer hoor, zelfs niet als er gevraagd wordt of ik nog een kop theewater wil.

Krijg regelmatig de vraag, wat voor muziek vind je dan leuk? Dat is dan heel moeilijk uit te leggen. Mijn voorkeur gaat uit naar het rauwe Americana geluid, voor vele zegt dit niet zoveel maar wanneer ik de naam Douwe Bob en soms Waylon noem dan is het wat duidelijker. Maar voraal bands als Taneytown en iets meer richting de country kant the Eagles. Verre weg de beste band in Nederland is op dit moment de 3Js, een band die je vooral live moet meemaken. Hun concerten staan ook weer heel dichtbij het Americana gevoel. Grote namen zegt me niet zoveel, tuurlijk is een band als Coldplay leuk en avondje Adele had ik graag willen meemaken, maar er zijn zo ontzettend veel kleinere bands die vaak niet verder komen dan de regio maar wel bands die ontzettend goeie muziek maken. Hier in Groningen hebben we natuurlijk ook deze artiesten, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot zijn hier wel mijn favorieten, de eerste vooral om zijn prachtige teksten op onvervalste Americana songs en de tweede om zijn iets meer persoonlijke teksten.

Blues, muziek waarbij ik het liefst lekker onderuitgezakt op de bank hang of ergens in een bruine kroeg. Grote namen als Gary Moore en Rory Gallagher zijn misschien bij vele bekend maar ook hier zijn weer de kleine onbekende bands die mijn aandacht trekken. Collega Harry zal wel zeggen, avondje dampende blues gaat er altijd in. Blues Avenue zeer zeker is er in dit verhaal aandacht voor jullie.

Pavaroti, Josh Groban, Alessandro Saffina totaal anders maar oooo wat kan ik hier ook van genieten. Vooral bij klussen die niet mijn voorkeur genieten, er is toch niks mooiers als keukenkastjes schoonmaken of ramen lappen met een heerlijk stuk muziek, keihard en dan meezingen. Sorry André, mocht je eens denken, wat heeft de buurvrouw lawaai, je weet dat ik dan iets doe wat niet mijn hobby is. Misschien een tip, zet goeie muziek op en neem je tuin eens onderhanden.

Frans Bauer, nee vreselijk, Gerard Joling, nee nog erger, Roxanne Hazes, meisje stop snel met deze onzin en ga achter de kassa zitten bij de Lidl. Nee groot deel van het Nederlandstalig muziek vind ik helemaal niks. Maar ook daar zijn weer bands en artiesten die ik wel heel erg goed vindt maar ook daar is er een groot verschil. Marco Borsato en de 3Js luister ik het liefst op de bank met een goed boek. Blof is voor in de auto net als Waylon, keihard en meezingen. En Jan Smit, dat is het André Hazes gehalte, lekker meezingen en dansen. Dus wat heb ik afgelopen zaterdag gedaan? Avondje Jan Smit in de Martiniplaza, meezingen, dansen en genieten van leuke muziek die ik dus niet draai tijdens een rustig avondje thuis. Gastartiesten waren de 3Js, dus kwam dubbel aan mijn trekken.

Komt de laatste vraag, wat luister je dan als je met de theezakjes bezig bent? Dan zoek ik 1 nummer, dit verschilt per keer op You Tube en speel dat af, zet hem op automatisch en er komt een volgende, steeds wisselende artiesten, ben ik vanmorgen begonnen met Alessandro Saffina, ging ik later vanzelf naar Hazes jr maar zodra Corry Konings voorbij komt, dan grijp ik in en kies ik weer voor een andere artiest. Music a part of my life!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − vijf =