Onverwachte bezigheden

Zuidbroek, mijn dorp, kleine 4000 inwoners, waarvan het merendeel aan de zuidkant van de A7 woont. We hebben de nodige voorzieningen, Openbare basisschool, christelijke basisschool, 2 supermarkten, eethuisjes, meerdere hotels, gezondheidscentrum en als groot voordeel, we liggen aan de A7, zijn met 15 minuten in de stad Groningen en we zijn binnen deze tijd in grote kernen als Veendam, Hoogezand en Winschoten. Daarnaast kunnen we per Openbaar Vervoer elke 15 minuten met de trein naar  Groningen en elk half uur naar Winschoten en Veendam. En voor wie een boot heeft, we liggen aan het Winschoterdiep dus ook op deze manier kan ik prima mijn dorp verlaten.

Maar we zien natuurlijk de laatste jaren, de nodige voorzieningen vertrekken. Openlucht bad is al jaren geleden gesloopt, het overdekte bad bij van der Valk, is ook dicht sinds de gemeente geen bijdrage meer geeft, drogist is vertrokken en voortgezet onderwijs is ook samengevoegd met grote buurgemeente Veendam. Maar klagen doen we niet, voor een klein dorp mogen we beslist niet mopperen.

Alleen nu ben ik een beetje boos. Binnenkort verdwijnt de brievenbus in Zuidbroek noord en laat ik daar nu net wonen. Zat de bus altijd nog op een 2 minuten lopen van mijn huis, straks is de dichtstbijzijnde bus op een 10 a 15 minuten lopen. Exact kan ik het niet zeggen, want dit stukje loop ik eigenlijk nooit.
Ik kan ook de andere kant oplopen, maar dat red ik niet binnen 1 uur. Nu heb ik alle begrip voor het feit dat er brievenbussen verdwijnen maar zoals dat bij ons in het dorp gaat, nee dat slaat werkelijk nergens op.

Aan de zuidkant van het dorp, komen binnen een straal van 500 meter, 3 brievenbussen en tijdens openingsuren van het agentschap kan ik het ook hier nog eens in de bus doen. De noordkant lijkt volledig van de kaart geveegd. Nu sta ik bekend als iemand die als het nodig is, opkomt voor mezelf maar zeer zeker ook voor anderen. Vandaar dat ik ten strijde trek tegen PostNL. Eerste gesprek is geweest en samen met hun al een plattegrond bekeken en ze vinden het zelf inderdaad ook wel raar, dat er in een complete woonwijk straks totaal geen brievenbus meer zit.

Ondertussen wordt mijn noodkreet opgepakt door de Dorpsraad, ligt het bij de coalitiepartijen en delen vele mijn mening. Jammer alleen dat de gemeente net doet of hun neus bloed en alleen maar kunnen zeggen dat ik bij PostNL moet zijn. Mijn inziens moet de gemeente meedenken en ook hun klachten neerleggen bij PostNL. 

Al met al ben ik boos, niet zo zeer voor mezelf maar voor iedereen die in aan de noordkant van de A7 in Zuidbroek woont en al die mensen die richting Noordbroek wonen en in het ergste geval 2 km moeten rijden om bij een brievenbus te komen. Wordt vervolgt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =