Teposer & teepusseja

Vrijdagmiddag 1 uur is er bij mij thuis afgesproken met Mitzie en Ljuba. Dit als opwarmertje voor de beurs op zaterdag. We kunnen dan rustig ruilen en hebben alle tijd voor elkaar. Omdat zowel José als Rensina heel dicht bij me wonen en ik weet dat ze beide vrij zijn, heb ik ook hun uitgenodigd om te komen. Mitzie ken ik al jaren en heb ik reeds vaker ontmoet en Ljuba ken ik alleen via het ruilen per mail.

Klokslag 1 uur zijn ze bij me en het is een heerlijk weerzien en hartelijke begroeting. Wanneer het aan Mitzie ligt gaan we gelijk beginnen maar we gaan eerst voor een kop thee en even bijpraten. Er is nog steeds meer in het leven dan theezakjes. Tegen 2 uur komen toch de eerste bakken op tafel en dompelen we onder in een bad van theezakjes. Nou en dat lukt prima, want er zijn ontzettend mooie nieuwe theezakjes uit Denemarken en Finland. Er komt een moment dat ik nog amper durf te pakken aangezien ik eerst maar eens wil zien wat ze bij mij vinden. Maar ik maak me onnodig zorgen, blijkbaar heb ik ook genoeg leuk materiaal. Op een gegeven moment las ik gewoon een pauze in anders krijgen we nog uitdrogingsverschijnselen. Wat is dit heerlijk en wat ontspannen om gewoon thuis in dit soort mooie bakken te kunnen zoeken. We gaan dus lekker door.Maar tegen half 7 is het grote pauze en besluiten we naar de nieuwe pizzeria bij mij in het dorp te gaan. Geen theezakjes maar tijd voor totaal andere zaken wereldproblematiek, zorgstelstel in Scandinavië en andere zaken die ons ook dagelijks bezighouden. Je leert dan mensen op een totaal andere wijze kennen en merkt gelukkig dat we wel erg een lijn zitten wat betreft asielzoekers en de reden waarom velen hun land ontvluchten en een mogelijk zoeken om richting West-Europa te komen.Kwart over 9, de koffers en bakken gaan dicht, het is mooi geweest, er zijn meer dan genoeg theezakjes geruild, totaal 312 nieuwe zakjes en dat maar met 2 mensen. Dat was dus een prima opwarmer voor de beurs van zaterdag en een totaal andere vriendschap is geboren en zal niet meer uitsluitend bestaan uit het spreken over koetjes, kalfjes en theezakjes. Mitzie en Ljuba, bedankt voor jullie komst naar Zuidbroek en hoop jullie snel weer te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =