Allemaal theezakjes

In de jaren zestig van de vorige eeuw, had je het nummer Beestjes van Ronnie en de Ronnies. De afgelopen dagen had ik op nummer zeer gemakkelijk een nieuwe tekst kunnen schrijven, dan hadden we iets leuks gehad. “Theezakjes allemaal theezakjes”.

Begon de vrijdag nog rustig maar vanaf 13.00 uur stond alles in het teken van theezakjes, theezakjes en nog veel meer theezakjes. Over de vrijdag lezen jullie de komende week meer. Vandaag wil ik het eerst hebben over afgelopen zaterdag.

Wanneer ik naar een beurs ga, dan is het toch vaak reeds om een uur of half 7 vertrekken. Aangezien ik vandaag even wat extra bezigheden hebben voor vertrek heb en ik ver voor de wekker wakker werd, sta ik reeds om kwart over 5 in de keuken broodjes te smeren. Wanneer ik druk bezig ben, nog even lekker in mijn nachthempje hoor ik en zacht geklop op de deur. Jeetje wat is dat, wie staat er hier zo vroeg aan de deur te kloppen.? Een dronken malloot die hier al licht ziet branden? Toch maar kijken, ja hoor daar staat José reeds voor de deur. Is blijkbaar van bed gevallen en uur te vroeg al hier, geen probleem, thee zetten, tv aan en ik ga me omkleden. Ach wel een lekker ontspannen begin van de dag.

Lekker op tijd vertrekken we dan richting Maartensdijk, onderweg nog even Rensina oppikken en karren maar. Heerlijk rustig op de weg en aangezien we genoeg te bespreken hebben zijn we voor dat we het weten al op plaatst van bestemming. Voor ons een leuke locatie, aangezien ik bijna boven op de A7 woon en deze plek boven op de A27 ligt is er geen lange tocht over kleinere binnen wegen om op de juiste plek te komen.

We zijn niet de eersten, een aantal zitten al voor 9 uur te ruilen. Nou rustig aan hoor, eerst maar eens even wat mensen begroeten en de hele handel uitstallen op de tafel. Maar zodra dit er staat is het eigenlijk ook afgelopen met de rust. Er moet geruild worden!  De ene keer zit je direct in de juiste flow en gaat het lekker maar vandaag gaat het me wat moeilijker af. Maar geen ramp, het kletsen gaat me wel goed af en er wordt veel bijgekletst over alles en nog wat. De laatste theenieuwtjes passeren de revue, we komen tot de conclusie dat we een aantal verzamelaars missen die eigenlijk altijd op een beurs zijn, hopelijk is het geen ernstige reden waarom ze er niet zijn. 


Gaande weg de morgen komt het juiste gevoel bij me binnen en ruil ik lekker, nieuwe series (bedankt Sjieuwke, Piet, Ilona, Jonas)  en heel veel andere leuk zakjes wisselen van eigenaar. Maak kennis met 2 nieuwe verzamelaars, Henny (met man) en Leontine (met moeder), zitten zich heerlijk te verwonderen over al die mensen die met hun hoofd in bakken zitten te grabbelen en ook nog weten wat ze daar uit moeten pakken. Fijn om te merken dat er weer nieuwe mensen bijkomen. Het theezakjes gebeuren kan wel wat fris bloed gebruiken, 
Met Piet wordt heerlijk geruild en komen we ook op totaal andere onderwerpen, maar door de jaren heen kennen we elkaar toch al langere tijd en gaan de gesprekken allang niet meer alleen over theezakjes. Sietske zien we ook niet zo heel vaak en met haar bespreken we oa het komen met een taxi naar Maartensdijk. Ja sommigen hebben er heel wat voor over om op deze beurs te komen. Ze geeft ook aan dat ze graag eens op een huiskamer beurs in het noorden wil komen. We missen nog steeds een beurs boven Zwolle. Maar er zijn voorzichtige plannen bij mij en nog een aantal noordelingen om toch weer eens iets te gaan doen. We willen ruilen en elkaar een keer vaker zien. Sietske, dan kom ik wel nog even mijn zakjes bij je uitzoeken, ben ik dus helemaal vergeten. Maar ik slaap er beslist niet minder door.  Ze zijn je gegund. 


Ondertussen gaat het ruilen gestaag door, op een gegeven moment kom ik bij de 3Js te zitten. Bij wie? Ja hoor de 3Js. Nou niet denken bij de 3 Volendammers die ik al jaren van zeer dichtbij volg. Nee hoor, ik zit bij Jeanet, Joke en Jaap. En hoe is het mogelijk, wanneer ik bij hun zit gaan de gesprekken altijd over totaal andere zaken dan theezakjes. Zal jullie niet vervelen met onze onzinnige gespreksstof maar kan wel vertellen dat het over vrouwen gaat en dat Jaap nergens last van heeft, zelfs niet van Grunniger “kloetjes”. Ach wat is het theewereldje toch leuk en ontzettend gezellig.

Dan is het ineens, “nog 1 uur mensen”. Dat meen je niet, gaat de tijd zo snel? Ik zie nog zoveel mensen waar ik mee moet ruilen, maar weet ook dat dit niet gaat lukken, voor mij dit jaar geen Jana, Lenka, Irena, Klara, Sonja, Gerda, Alie, Irene en vele anderen, de tijd was weer veel te kort.  Zelfs wanneer Joop langskomt dat het tijd is om een eind aan de dag te maken, ben ik nog bezig om mijn laatsten bij Ilona uit de bak te vissen. En zo eindigt een super leuke dag in Maartensdijk en pakken wij alles weer met beleid in de auto zodat Rensina er ook weer naast past en gaan we weer richting het noorden met uiteraard onderweg weer ons gebruikelijke pauze om ergens onder het genot van een heerlijke maaltijd de dag te bespreken. 

 

8 thoughts on “Allemaal theezakjes

  1. Was zeker een super geslaagde dag te noemen met zoveel bekende maar ook weer wat nieuwe gezichten. En dan zeker Ljuba uit Finland. Echt geweldig was dat. Maar als alles mee zit dan komen er door verhuisplannen wel beurzen boven Zwolle :-), Maar deze internationale blijft in Maartensdijk.

  2. Leuk geschreven weer Maria ! Had zelf juist alleen de Tsjechen gehad ;). Heb ca 1500 geruild ! Maar weet nog niet hoeveel nieuw is. En van oa Mitzie en Ljuba nog meer dan 400 te goed 🙂 hoop dat het voor jou ook zo succesvol was.

  3. Anoniem, geen commentaar toch? Ik ben al wat ouder, dus ik moet met al die jeugd hier op mijn blog, dat tegenwoordig wel vermelden. Maar jij kent het liedje toch ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 8 =