Daar zit je dan

Schreef ik vorige week nog, dat ik een heerlijk begin van mijn vakantie had, lekker rommelen in en om huis, we zijn nu meer dan een week verder en de situatie is volledig veranderd.

Sinds vorige week zaterdag, ben ik gekluisterd aan huis, bank en bed. Was het zaterdag nog vreselijke pijn in mijn been (spierpijn van kasten sjouwen), zondag morgen werd ik wakker met een vuurrood been, staan was nu helemaal een crime en begon te beseffen dat dit toch iets anders was dan spierpijn. Gaande weg de dag werd mijn been steeds roder en de pijn heftiger. Tegen de avond toch dokterspost nog zitten bellen, niet zo zeer om langs te gaan maar meer om te weten wat er aan de hand zou zijn. Maar dat was niet mogelijk, gezien mijn verhaal wilden ze me toch zien.
Nou dat was gelijk duidelijk, hoge koorts, rood been en heel veel pijn. Dat is dus wondroos of belroos. Gelijk een heel verhaal over bacterie die iedereen bij zich draagt en die actief kan worden door een wondje. Antibiotica, Ibruprofen, Paracetamol en afspraak maken met mijn eigen huisarts. Ach het zal wel goedkomen.
Dinsdag naar huisarts, oeps dat valt wat tegen. Hij vind het wel een heel ernstige vorm van belroos want het zit rondom mijn onderbeen. Hou ook vocht vast en hij is beslist niet tevreden. Antibiotica pillen gaan omhoog en moet zo veel mogelijk mijn been omhoog houden. Dus kan al die leuke dingen die gepland stonden voor mijn vakantie wel vergeten, dat wordt ziek melden en been op een krukje (de oude kamelenzadel komt van zolder), veel Olympische Spelen kijken, boek lezen en voor de rest weinig tot niets.
Ondertussen zijn we een week verder, pijn is er nog steeds, maar is iets beter mee te dealen, been is rood maar minder heftig, achterkant is nog wel steeds vuurrood en de verveling begint toe te slaan. Lezen, tv kijken, muziek luisteren alles is leuk, maar niet de hele dag door. Theezakjes verwerken is niet mogelijk, daarvoor moet ik achter laptop zitten in de nabijheid van mijn verzameling en dat lukt niet. Bah, ik heb het wel gehad, ik wil gewoon vakantie. Greetsiel, we komen dan niet komende week, maar hoop je toch binnenkort te kunnen bezoeken. Morgen eerst maar eerst weer naar de huisarts en horen wat hij te vertellen heeft.

2 thoughts on “Daar zit je dan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − 4 =