Vakantie!!!!!!

Eindelijk is er vakantie. Daar was ik eerlijk gezegd ook wel aan toe. Heb een erg drukke periode gehad, veel nieuwe dingen zijn op mijn pad gekomen de afgelopen maanden en begon steeds meer te merken dat ik zat af te tellen naar de dag dat ik vakantie kreeg. Zaterdag begonnen met een dag helemaal niets doen, even tijd voor mezelf, mijn boek en de tuin. Gelukkig was het weer redelijk zodat ik zelfs buiten kon zitten. Zondag samen met José naar de zomermarkt in Gieten en wat hebben we daar een lol gehad. Later dit jaar zal ik nog eens terugkomen op deze dag. Ondertussen daar een aantal heel leuke theepotjes gescoord. Nu niet gelijk denken, wat is dat, gaat ze ook theepotjes verzamelen. Nee hoor, maar deze waren gewoon te leuk om te laten staan en 50 cent is toch een koopje! 

Dan wordt het maandag, nee voor mij geen verplichtingen buiten de deur, maar een interne verhuizing. Een boekenkast moet van mijn theekamer naar de slaapkamer en 2 kasten moeten van zolder naar mijn theekamer. Aangezien ik dus verzamelaar ben, staan de kasten op zolder ook vol met allerlei spullen. Eerlijk zijn, dit staat er al 13 jaar in en wat doe ik er mee? Niets! Dus uitzoeken, weggooien, op een veilingzetten, anderen blij maken, alles komt door mijn handen. De eigenlijk best wel nette zolder zie ik veranderen in een grote chaos van stapels, dozen, tassen. Ach wat kan een mens toch veel bezitten. 
s’Avonds ben ik gebroken en ga op tijd mijn bed opzoeken.

Dinsdag, al om 8 uur ben ik weer druk bezig, er moet weer een kast naar beneden en dus leeggehaald, ach wat kan een mens weemoedig worden van stapels fotoboeken van mijn overleden ouders. Maar tempo zit er lekker in en eind van de middag kan ik me weer enigzins bewegen in mijn theekamer, de kasten staan op hun plaats, de indeling is prima en ik heb er mega veel ruimte bij gekregen. De zolder is een grote bende, maar een grote tafel is wel in mijn eentje naar de andere kant geplaatst. Mooi onder het dakraam, hier kan ik dus in de toekomst mijn dubbelen bijhouden, dit is ideaal, naar de rest kijk ik nog maar niet, dat zien we morgen wel weer. 


Woensdag, mijn rug doet auw, toch even te veel gedaan in mijn eentje, had misschien toch moeten wachten op Jeroen die me misschien even kon helpen met tillen en verslepen, maar ja wat wil je met een eigenwijze moeder! Dus vandaag lekker foto’s zitten uit te zoeken, stapels papieren door zitten worstelen, theezakjes zitten sorteren voor de beurs in Maartensdijk. Gewoon een dag lekker aanklooien maar even niet tillen en slepen. Op naar nog heel veel mooie dagen, lekker aanklooien in huis. En straks…… dan is er tijd voor weer een heerlijk wit wijntje. O wat kan vakantie thuis toch ook heerlijk zijn.


Nou en wie ben ik?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =