Vierdaagse Nijmegen

Afgelopen donderdag was het weer zover, een van de leukste werkzaamheden bij de krant. Samen met nog 6 collega’s een dagje naar Nijmegen om daar de Gelukstelegrammen uit te delen aan meer dan 2200 deelnemers die een link bezitten met het noorden.

Merendeel van de mensen woont in het noorden en krijgt een oppepper van familie en vrienden maar wat ook heel leuk is, mensen uit de rest van Nederland, soms van oorsprong noordeling maar ook wandelaars welke totaal geen band met het noorden bezitten behalve het ene familielid dat hier woont en totaal verraste familie wil verblijden  met een telegram.

Daar sta je dan op de roemruchte Zevenheuvelweg, tussen vele campers en andere bedrijven die hun product wil laten zien en proeven (Almhof volgende keer wel meer toetjes meenemen).
Is het in het begin nog een enkeling die voorbij loopt maar het aantal mensen wat voorbij wandelt wordt steeds groter en voor ons steeds drukker. Het is nu continu aanvoer van Noordelingen die even komen uitrusten bij de Dagblad van het Noorden stand en uiteraard hun telegram of in sommige gevallen meerdere willen lezen. Vaak worden de telegrammen met een traan gelezen, door de warmte is het dit jaar afzien en wanneer er dan een lief woord komt van iemand die thuis zit, zie je toch dat dit iets doet met de wandelaars.

Aangezien we al jaren met de Geluks Telegrammen naar Nijmegen gaan is het een vast item voor de noordelijke lopers, uitkijken naar DvhN en even zitten, soms even de krant doorlezen en dan weer het laatste stuk lopen naar Nijmegen wetende dat er hierna nog maar 1 dag komt. Aantal dorpsgenoten weten met te vinden, Sieneke, vd Meer, Coba en Pieter, heb jullie allemaal gesproken en neem mijn petje af voor jullie. Oud collega Nanne loopt ook lekker fier voorbij en neemt uiteraard de krant mee zodat hij later vandaag het noordelijk nieuws kan lezen. En misschien wel het de leukste verrassing die me kwam begroeten: LeendertJan, dit jaar kwam ook hij zijn Geluks Telegram ophalen, als militair volledig bepakt en bezakt. Wandelen okay, maar ook nog eens voorzien van vele extra kilo’s en dat met deze hitte.  Je bent een kanjer!

Al met al weer een fantastische dag en we kijken reeds weer uit naar 2017, want we zijn zeker weer aanwezig.

Hieronder 2 reportages welke vrijdag en zaterdag bij ons in de krant stonden, om goed te kunnen lezen, onderaan beide artikelen staat een vergrootglas.

Klik hier voor artikel vrijdag 22 juli jl

Klik hir voor het indrukwekkende artikel van 23 juli jl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 3 =