Thee Beurzen Tips

DelfSail wat was het gezellig

De afgelopen periode hebben jullie heel erg weinig van me gehoord, mijn leven stond even in het teken van acties met kranten, Tall Ships en een hoop reuring in de provincie.
Eindelijk na 7 jaar was het weer zover…. DelfSail. Het maritieme evenement in Noord Nederland. Mijn werkgever was een van de vier Hoofdsponsors en dat betekent voor de mensen van marketing heel en heel veel werk. De week voor DelfSail komen we al met een extra dikke bijlage, deze moet in grote getale worden uitgezet bij al onze wederverkopers met de nadruk op alles boven de A7 richting Waddenzee en Eems. Vanaf de dinsdag voorafgaand aan het evenement gaan we in hetzelfde gebied van start met een 1 euro actie. Maar tevens zijn we dan druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten wat betreft een grote bezoekers actie op de kade bij de schepen. Iedereen kan meedoen, we verloten een cruise op de Middellandse Zee en weekendjes Berlijn. 

Maar het is tijdens deze dagen natuurlijk niet alleen maar werken, voor mij zit de piek voor het evenement en gelijk erna. Dus donderdagavond is het genieten van een vrije avond en dus op naar Delfzijl. Het is druk, erg druk maar net niet te druk, we kunnen heerlijk over de kade wandelen, de boten bezichtigen, de pontons op richting nog meer schepen en gewoon lekker genieten. Tegen half 10 begeven we ons richting het grote festival terrein en dompelen we onder in de muziek van Kensington. Wouw, echt te gek, jongens zetten een prima show neer en het gehele terrein, de dijk en de loopbrug naar de haven staan barstens vol met liefhebbers van een goed stuk muziek. 
Kensington 


De vrijdagmorgen begint al vroeg ondanks dat ik te laat mijn bed in ben gekomen, maar er moet gewerkt worden, het is de eerste van de maand en dat betekent afhandelen van alle financiële zaken zodat onze financiële afdeling de facturen kan verzorgen. De eerste reacties op de acties komen ook binnen en het lijkt een succes te worden. Jammer dat iemand in Finsterwolde mij toch even wil vertellen dat dit niet in de nabijheid ligt van Delfzijl, 23 kilometer, prima op een fiets te doen en toch zegt deze dame dat er niemand uit dit dorp naar Delfzijl gaat, te ver weg. Maar ze begrijpt het wel, ik weet niets van het noorden, zal er wel nooit geweest zijn. Hmmm, jammer want ik woon ook maar dik 25 kilometer van Delfzijl en ben echt een kind van de regio. 


Vrijdag niet naar de schepen, ik sla over, wellicht morgen weer. En ja hoor, zaterdagavond dompel ik weer onder in het feestgedruis. Auto weer lekker dichtbij en nu maar eens zien of we op de rondvaart boot kunnen. Dagblad van het Noorden heeft er een aantal boten liggen waar onze lezers met een leuke korting gebruik van kunnen maken. Nieuwe abonnees mogen zelfs gratis mee. 2 kaarten zijn snel gescoord en voor we het weten zitten we op een Sinterklaas zijn stoomboot lijkend schip. Wat een totaal ander uitzicht op dit evenement en wat zien we veel dingen die we anders niet zouden zien. Het is schitterend weer, we kunnen de hele tijd heerlijk op het dek vertoeven, we zwaaien in het rond en ik voel me bijna Bea op haar Groene Draeck. 

Wanneer we de boot verlaten komen we gelijk bij een haven optreden van regionaal zangeres Wia Buze te staan, niet mijn ding, maar aangezien ze veel liedjes heeft over Delfzijl en omstreken krijgt ze het publiek volop mee. En al vind je het dan zelf niet zo leuk, wanneer je ziet dat honderden mensen staan mee te zingen en genieten, dan weet je dat dit een succes is voor de organisatie. Het optreden van 2 andere regio artiesten Pé en Rinus laten we schieten. Wij gaan weer naar het grote festival terrein waar tegen 10 uur de Common Linnets beginnen. Dit wil ik niet missen want ik hou heel erg van hun muziek. 

Common Linnets 

Bij aankomst valt het gelijk op dat het lang niet zo druk is als bij Kensington. En wanneer ze beginnen valt binnen 5 minuten het kwartje. Common Linnets is geweldig, maar niet voor een evenement als deze. Hun muziek nodigt niet uit tot het meezingen en springen. Dit is voor een intiemer concert. Jammer, want het is ondanks alles heel erg goed maar je ziet te veel mensen weglopen. Ik niet, ik blijf ondanks alles toch genieten. Organisatie misschien toch de volgende keer gaan voor een meer meezing en spring gehalte? Vorige keer was Marco Borsato de hoofdact en die kwam tig keer beter uit de verf.
1 uur en ik ben thuis, nu snel mijn bed in want morgen komt er nog een dag.

Daarna volgt dan voor mij de langste dag. Om 9 uur in de morgen sta ik paraat op de kade in de stand van Dagblad van het Noorden, nu mag ik ook nog even werken. Heerlijke gesprekken over het evenement, ondertussen hun gegevens laten noteren zodat ze mee doen aan de verloting van de cruise. Onzin reacties aanhoren wanneer je vraagt of ze mee willen doen aan deze verloting, hoe kan ik zo dom zijn, want ze houden niet van schepen. Ja wat doe je daar dan. Op een gegeven moment is het zo vreselijk druk dat je amper nog in gesprek kunt komen met de bezoekers, lijf aan lijf schuifelen ze voorbij. Volgens mij zien ze amper nog boten. Mijn benen en rug beginnen wat in opstand te komen. Dagen van te weinig slaap, veel, heel veel lopen, dijk hangen en stress van afgelopen weken beginnen zijn tol te eisen. O ik ben zo vreselijk moe. Maar we zetten door om 6 uur gaat de stekker eruit, de Tall Ships zijn vertrokken en uitgezwaaid, het grootste deel van de bezoekers is vertrokken of zit heerlijk bij een van de vele podia. Ik wil nog maar 1 ding, naar bed en slapen. Morgen is er weer een dag, met gelijk een aantal nieuwe projecten. Zomerspecials voor zowel Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant en ….. weer boten…. Skûtjessilen 2016.
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + zes =